Consorci de Formació Professional d'Automoció

Web Summit Lisbon

La Web Summit és la fira més gran dedicada a startups en tot el món. Compte amb una edició asiàtica, nord-americana, sud-americana i un altre a Europa. En aquest cas, la seva capital es Lisboa. I de l’1 al 4 de novembre s’està celebrant una nova edició.

En total, participaran més de 70.000 persones. Entre elles, hi haurà més de 1.000 inversors i participaran grans empreses com Google, Microsoft, Amazon o Huawei. La importància estratègica i de negoci d’aquest saló és, doncs, indubtable i prioritària. Tant és així que la Generalitat i l’ajuntament de Barcelona han unit forces per primer cop i han enviat una comitiva catalana a l’esdeveniment. En total, seran 24 startups que buscaran inversors internacionals.

Web Summit: Una col·laboració amb molt a dir

L’Agència ACCIÓ del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i la direcció de Promoció de Ciutat i Barcelona Activa, de l’ajuntament de la Ciutat Comtal aposten per unir forces. D’aquesta forma, han creat un estand propi en el saló per aglutinar aquestes 24 startups. A més, compten amb la figura d’un mentor per fer de pont entre les empreses catalanes amb potencials nous clients i inversors.

Les 24 startups que participaran en el Web Summit de Lisboa són: Bamboo EnergyJoltSoof (energia); Discoverfy (e-commerce); Beder Closer2event (traveltech)Daktika (edtech);  Bloock (cibserseguretat);  Dost, Deep HearingGretelNuweKibus PetcareStock AgileLexyco TechnologiesLogMealTrustiu (indústria 4.0); Buo (foodtech); Floorfy (proptech); Freightol (logística); Izi Record (mèdia); TerapZoundream (salut),  i Nextmol (química).

Una col·laboració batejada Barcelona-Catalonia Startup Ecosystem

La voluntat d’ajuntament i Generalitat és convertir a Catalunya en un dels principals hubs europeus d’startups. D’aquesta forma, es vol incrementar les connexions intenacionals de les empreses catalanes i atraure a empreses estrangeres perque s’instal·lin a Barcelona i generin ocupació. Aquesta estreta col·laboració entre administracions s’ha batejat com “Barcelona-Catalonia Startup Ecosystems“.

El compromís és tan fort que ja s’ha anunciat que aquesta iniciativa tindrà continuïtat. En els pròxims mesos, però exemple, organitzaran una altra comitiva d’empreses catalanes per participar en el NOAH Conference de Zuric.

No perdre cap oportunitat d’engrandir el negoci internacional

En total, la Web Summit acollirà les empreses de 160 països, amb més de 70.000 persones buscant sinergies i col·laboracions amb altres empreses i inversors “Hem de connectar les startups catalanes amb els principals ecosistemes digitals i tecnològics. Catalunya s’ha consolidat en els últims anys com el primer hub d’startups del sud d’Europa. El nostre deure com a institucions és fer que aquest hub continuï creixent en quantitat i qualitat”, va assenyalar Lluís Juncà, director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya.

Per la seva part, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va assegurar que: “Barcelona ha de ser rellevant com a ecosistema global d’innovació i per això ha d’estar present a esdeveniments”, No podem perdre cap oportunitat més per fer créixer el nostre ecosistema d’startups.

Un sistema de referència a tot el sud d’Europa

Segons les últimes dades d’ACCIÓ, en l’actualitat existeixen a Catalunya 1.900 startups, que es tradueixen en 19.000 llocs de treball. Aquestes empreses van captar en l’any 2021 més de 1.479 milions d’euros d’inversió, la xifra més alta de la seva història. A més, segons la revista “Startup Heatmap Europe, Barcelona és la tercera ciutat preferida pels fundadors europeus per engegar un nou projecte. Tant és així, que el 17 % dels fundadors d’startups són estrangers.