Consorci de Formació Professional d'Automoció

iljin materials Roger Torrent
Iljin Materials, empresa sud-coreana fabricant de components de bateries, tindrà operativa a la primavera de 2025 una fàbrica de components de bateries de liti a Mont-roig del Camp. Amb una inversió de 600 milions d’euros, la planta crearà 500 llocs de treball directe i contribuirà a enfortir encara més el sector de l’automoció a Catalunya.

Tant és així que Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball, va visitar ahir una fàbrica d’Iljin Materials, molt similar a la que es construirà a Tarragona, a Malàisia. “El projecte d’inversió d’iljin Materials a Catalunya serà clau per contribuir a la sobirania tecnològica del país en un àmbit estratègic com les bateries elèctriques”, va assegurar el conseller.

Iljin Materials: una inversió de 600 milions i la creació de 500 llocs de treball

Per Torrent, el projecte d’Iljin Materials demostra que “tenim molt a dir en el futur de l’automoció”. En aquest sentir, ha assenyalat que “comptem amb una forta indústria i tenim els actius per ser claus en el procés de transformació del sector”.

El conseller d’empresa va tenir una reunió amb la directiva de l’empresa sud-coreana a la ciutat de Kuching, a Malàisia. Va estar acompanyat pels directors de les oficines d’ACCIÓ a Seül, Hee Yeon Lee, i a Singapur, Jordi Maluquer de Motes. “No només transformarà econòmicament el territori sinó que serà clau per explicar al món per què Catalunya pot ser un dels epicentres europeus per dibuixar la nova indústria de l’automoció elèctrica i connectada”, va assegurar Torrent.

La fàbrica de Malàisia, posada en marxa l’any 2019, és molt similar a la que es construirà al Baix Camp. Actualment, compte amb 700 treballadors. Torrent ha pogut conèixer de primera mà el funcionament de la planta de producció i l’efecte multiplicador que ha tingut per als proveïdors locals. La inversió de 600 milions d’euros d’Iljin Materials serà la major de tipus greenfield (inversions de companyies sense presència prèvia al país) que s’ha fet a Catalunya als darrers 20 anys.

Electrofoil, una làmina de coure més fina que un cabell humà

La nova planta produirà l’electrofoil, una làmina de coure patentada que és més fina que un cabell humà i és un element bàsic per a les bateries de liti. En aquest sentir, per Torrent la inversió “és estratègica i d’alt valor afegit”. ¿Per què? Perquè electrofoil és un component clau en la composició del càtode de les bateries elèctriques utilitzades als vehicles elèctrics i en aplicacions d’emmagatzematge d’energia.

Després de visitar la fàbrica d’Iljin Materials a Malàisia, Torrent continuarà una gira per Àsia. Per tant, la gira s’allargarà fins aquest divendres. El viatge tindrà parades a Tòquio i Yokohama, al Japó. La voluntat és reunir-se amb empreses locals i centres tecnològics del sector dels semiconductors i l’hidrogen. En aquest sentit, el paper de Torrent serà explicar els actius que presenta Catalunya per posicionar-se com a destí d’inversions en aquests sectors. A més, es vol fomentar la col·laboració tecnològica i d’innovació entra ambdós països.