El Consorci col·labora en la transformació i l’impuls de la Plataforma de Talent del CIAC

El Consorci de Formació Professional d’Automoció i el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) col·laboraran per impulsar la Plataforma de Talent. La Plataforma és un portal web creat pel CIAC perquè les persones que han finalitzat els seus estudis es desenvolupin professionalment en l’automoció. Aquest lloc web ofereix als estudiants reptes plantejats per les empreses adscrites al CIAC. Mitjançant aquests reptes, les diferents empreses que hi participen proposen activitats i projectes a resoldre per part dels alumnes. A més, la Plataforma de Talent compta amb un sistema de rànquings i altres elements de gamificació per incentivar la participació.

Mitjançant aquest acord, tant el Consorci com el CIAC esperen transformar la Plataforma de Talent, ampliant-ne la capacitat i els continguts i els destinataris, incloent-hi també els centres de formació. Així, les dues entitats esperen captar talent de manera transversal per desenvolupar els nous perfils professionals. Alhora, buscaran crear sinergies en el sector de l’automoció i a altres indústries afins.

Es portaran a terme 13 accions concretes per impulsar la Plataforma de Talent

En total, el Consorci contribuirà amb 70.000 euros del seu pressupost per impulsar la Plataforma de Talent. Amb aquesta inversió, el clúster d’automoció portarà a terme tretze accions concretes. Moltes d’aquestes actuacions se centraran a potenciar el funcionament de la Plataforma: afegir-hi noves funcionalitats, millorar els seus algorismes i garantir el manteniment del web. D’altra banda, també permetrà portar a terme accions de comunicació i màrqueting.

Dins el programa s’inclou l’Automotive Talent Show. Es tracta d’un esdeveniment anual orientat a estimular la participació dels estudiants de la Plataforma de Talent i facilitar el networking.

Millorar la plataforma de talent, una de les prioritats del Consorci i el CIAC

Bona part de les accions establertes en la col·laboració aniran destinades a reforçar el funcionament i les prestacions de la Plataforma de Talent. Per exemple, es renovarà el sistema de registre dels estudiants, per tal que es puguin donar d’alta amb el seu correu personal. A més, es modificarà la interfície i el panell de control per facilitar la usabilitat del web i estimular la interacció i l’engagement.

Addicionalment, s’implementaran nous algormismes i funcionalitats per optimitzar el funcionament intern de la Plataforma. Això permetrà als estudiants accedir a ofertes de feina més afins i adequades al seu perfil professional. A més, s’implementarà un sistema de classificacions perquè els millors candidats tinguin una major visibilitat davant les empreses.

Automotive Talent Show, el gran aparador pel talent de l’automoció catalana

La col·laboració entre el Consorci i el CIAC també es traduirà en la celebració de l’Automotive Talent Show. Aquest esdeveniment anual tindrà l’objectiu d’estimular el networking entre estudiants i empreses de tot el territori. En el marc de la seva celebració també es portaran a terme diverses activitats i sorteigs. Una d’aquestes activitats serà un concurs en el qual els estudiants podran presentar els reptes millor valorats de la Plataforma de Talent. En total, es competirà en cinc categories:

  • Premi Nova Oportunitat de Negoci.
  • Premi Innovació Tècnica/Tecnològica.
  • Premi Eco-friendly.
  • Premi Disruptiu.
  • Premi Background Check.

L’acord permetrà el CIAC produir un vídeo sobre la Plataforma de Talent

La inversió del Consorci també s’aprofitarà per portar a terme accions de comunicació i màrqueting. En aquest sentit, un dels projectes més destacats serà la producció d’un vídeo promocional i instructiu sobre l’eina virtual del CIAC. Aquesta peça audiovisual serà posteriorment difosa entre els estudiants dels centres formatius i universitaris de tot Catalunya. Així doncs, l’objectiu final d’aquest projecte és agilitzar la difusió i comprensió de la Plataforma.

Alhora, s’impulsarà la creació i enviament d’un newsletter periòdic als estudiants i centres formatius subscrits a les notificacions. Aquesta iniciativa tindrà la finalitat d’informar i estimular la participació a través de la difusió de continguts interessants. Aquest mailing informarà de manera resumida el contingut més rellevant pels usuaris. Aquests continguts inclouran:

  • Estudiants Destacats per tu.
  • Empreses o usuaris destacats.
  • Nous Reptes.
  • Millors Respostes als reptes del mes.