Consorci de Formació Professional d'Automoció

Aula VIrtual IMF

Les necessitats d’especialització de la nova indústria 4.0 obliguen les empreses a apostar per la formació continuada dels seus treballadors. En definitiva, és una acció imprescindible per continuar sent competitius. Per aquest motiu, ja està en marxa l’Aula Virtual IMH de formació tècnica mecanitzada. Aquests estudis consisteixen en un conjunt de cursos de formació tècnica en format digital dirigit a treballadors del sector industrial.

Aquests cursos online estan Organitzats per l’Associació Espanyola del Mecanitzat i la Transformació Metalmecànica (AFMEC) i pel AFM Cluster, organització que agrupa 700 empreses centrades en la fabricació avançada i digital a Espanya. Els estudis s’impartiran en l’IMH Campus (www.imh.es) i són cursos de 9 a 40 hores sempre en format digital i remot. Són classes molt especialitzades sobre fabricació avançada i digital.

Aula virtual amb cursos de 9 a 40 hores

Entre d’altres, els treballadors podran apuntar-se a cursos com “Fagor tornejat: programació amb codi G”. Aquests estudis tenen una duració de 40 hores i està pensat per personal de producció, muntatge i manteniment que vulguin millorar els seus coneixements i capacitats. Un altre dels cursos serà Fanuc: programació paramètrica”. En aquest cas, són 15 hores dirigides a personal de preparació o programació CNC.

Totes les formacions tenen la possibilitat de rebre bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social a través de la FUNDAE. Tanmateix, només es pot realitzar cada curs si n’hi ha un mínim de 8 alumnes. Al mateix temps, totes les clases tenen un màxim de 12.

AFMEC i AFM Cluster, dues entitats per fomentar la cooperació empresarial

L’AFMEC és l’associació que agrupa i dona servei a empreses de mecanització, caldereria, de-formació i tot el relacionat amb la transformació metalmecànica. El seu objectiu és construir una imatge coherent, comprensible i diferenciada del sector fomentant la cooperació empresarial i el networking.

Per la seva part, el AFM Cluster és una organització que representa els interessos de la fabricació avançada i digital a Espanya, Agrupa més de 700 empreses que tenen més de 17.000 treballadors. En total, facturen uns 3.800 milions d’euros. En aquest cas, té seu al País Basc, però també té una important implantació a Tianjin, Xina. El seu objectiu és la internacionalització, el desenvolupament tecnològic i industrial i el posicionament estratègic de totes les seves empreses.