Consorci de Formació Professional d'Automoció

reindustrialitzacio NIssan
Sembla que l’ajornat procés de reindustrialització encara la seva recta final. Aquest matí s’escenificava l’acte de ratificació de l’acord per revigoritzar els terrenys de la Zona Franca que ocupava l’empresa Nissan. D’ençà que l’empresa japonesa va decidir marxar, la intenció va ser sempre tornar l’activitat als terrenys i recuperar els llocs de treball perduts. Ara, tres anys després, sembla que la ratificació del projecte és absolut.

La fusió empresarial D-HUB, el projecte més ambiciós presentat per liderar aquest nou espai industrial, va firmar ahir el protocol final. Segons van anunciar els seus responsables, a mitjans de l’any 2024 es vol que les fàbriques tornin a estar a ple rendiment i que almenys 1.000 treballadors dels 2.500 que van perdre la feina tornin a treballar.

La culminació del llarg procés de reindustrialització de les fàbriques Nissan

L’acte, presidit per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya, Reyes Maroto, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va servir per reafirmar el compromís de les institucions en el projecte. “La culminació del procés de reindustrialització de Nissan reforça l’aposta per continuar mantenint una indústria de l’automoció referent al sud d’Europa”, va remarcar Torrent.

El projecte està adaptat als reptes de la mobilitat verda i els riscs de l’emergència climàtica. I no només és estratègic, sinó un referent per tot el sector. En aquest sentit, Torrent va assegurar que “és una gran notícia per a la indústria auxiliar del sector, en especial les moltes pimes que articulen aquest teixit industrial”.

Tres llargs anys de negociacions

En l’acte també hi havia el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro. Al seu costat, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas. A més, estaven presents representants de Goodman i del hub d’electromobilitat responsable de la reindustrialització de les antigues fàbriques Nissan. “Aquest procés, que ha sigut complex i ha costat molt d’assolir, finalitza amb acords i compromisos”, va assegurar Torrent.

En aquest cas, el projecte respon als 3 grans objectius que ens havíem marcat. En aquest cas, en primer lloc, la cobertura dels llocs de treball. En segon lloc, respondre al tancament amb un nou projecte industrial. I, finalment, fer-ho amb un projecte vinculat a la mobilitat sostenible.

S’acaba així un procés de molts ajornaments, moltes negociacions sectorials, molts compromisos i la certificació absoluta que “són uns acords positius per a les persones afectades u pel conjunt del teixit productiu català“, va concloure el conseller d’Empresa.