Consorci de Formació Professional d'Automoció

Financial Times

Els esforços de la conselleria d’Empresa i Treball i de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) per captar inversió estrangera són cada cop més ben valorats. El prestigiós “Financial Times” anglès afirma que Catalunya i Barcelona són el territori i la ciutat d’Europa amb millor estratègia per captar inversions estrangeres.

Segons la publicació fDI Mgazine, Catalunya i la seva capital lideren el que es considera el rànquing més prestigiós d’aquest tipus en l’àmbit europeu. Tant és així que aquest rànquing és el que les multinacionals consulten per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial.

Segon any consecutiu liderant el rànquing

Aquest és el segon any consecutiu que Catalunya lidera el rànquing. En concret, la publicació valora l’estratègia de captació d’inversions estrangeres focalitzada a través d’ACCIÓ. En aquest sentit, l’agència va captar en 2022 94 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 620 milions d’euros i la creació de més de 3.400 llocs de treball.

A més, la publicació reconeix l’aposta que ha fet ACCIÓ per atreure projectes vinculats a la transformació digital i l’economia verda. En aquest sentit, destaca programes com ProACCiÓ Green, que ofereix ajuts i suport a projectes empresarials per impulsar la sostenibilitat. Per exemple, la revista parla de l’acord amb Iljin Materials per obrir a Catalunya la seva primera fàbrica a Europa. També destaquen els acords amb 12 universitats i centres d’investigació i desenvolupament per liderar el nou paradigma de la indústria 4.0.

Millor que Escòcia, Ile-de-France, Flandes i la Llombardia

Aquesta distinció s’emmarca dins la categoria Large European Regions of th Future. Altres regions destacades van ser Ilede-France (frança), Escòcia (Regne Unit), Flandes (Bèlgica) i la Llombardia (Itàlia). “Catalunya és atractiva per a la inversió estrangera i un imant per a projectes d’alt valor afegit que tenen impacte més enllà de la generació de riquesa i llocs de treball. Aquestes inversions són un impuls per al conjunt de l’economia catalana”, assegura Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball.

En el cas Barcelona, la capital catalana lidera la categoria Major European Cities of the Future 2023-FDI Strategy. El document destaca, entre d’altres, l’estratègia de Barcelona per atraure projectes de l’àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat. Altres ciutats destacades són Dublín (Irlanda), Berlín (Alemanya), Munic (Alemanya) o Milà (Itàlia).