Consorci de Formació Professional d'Automoció

El quadern de venda és un document que donarà a les empreses interessades tota la informació sobre les plantes de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca
La Comissió espera que el quadern de venda estigui llest en els dies vinents  | NISSAN

 

La Comissió de treball per la reindustrialització de Nissan tancarà en els dies vinents el quadern de venda de les plantes de Barcelona. Així es va comprometre a principis d’aquesta setmana, quan es va reunir per continuar negociant les condicions del tancament de les fàbriques. El quadern de venda consta de quatre documents. Tres d’aquests documents detallen de manera específica els actius i processos de cadascuna de les plantes afectades (Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca).

L’altre document és un memoràndum general del procés de reindustrialització. Aquest memoràndum inclou els avantatges competitius del territori on es troben les fàbriques. A més, recull les polítiques industrials i d’atracció d’inversors establertes per les administracions públiques. El quadern de venda també conté les condicions laborals aprovades de l’acord que la Direcció de Nissan Motor Ibèrica i la Representació dels treballadors van establir a principis d’agost.

El quadern de venda donarà tota la informació a les empreses interessades

L’objectiu del quadern de venda és la de facilitar tota la informació necessària a les empreses interessades en el procés d’industrialització. En aquest sentit, Nissan i les administracions públiques van aprofitar la reunió per explicar els avenços sobre les propostes de reindustrialització que s’han treballat fins al moment. Els projectes estudiats fins al moment contemplen els següents escenaris:

  • Plantes de producció de bateries elèctriques per abastir els mercats europeus d’electromobilitat.
  • Assemblatge de vehicles elèctrics.
  • Crear un hub d’electromobilitat integrat per diverses empreses.

Un cop finalitzat el quadern de vendes, serà enviat a la consultora KPMG perquè l’analitzi de manera urgent. Cal recordar que la Comissió va decidir contractar KPMG perquè assessorés tot el procés de reindustrialització.

En la darrera reunió de la Comissió, celebrada el passat dilluns, van participar la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya; el secretari general d’Indústria del Govern Espanyol, Raül Blanco; el subdelegat del Govern Espanyol a Catalunya, Carles Prieto; el responsable d’Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres; i membres de les quatre organitzacions sindicals amb representació als Comitès d’Empresa de les fàbriques de Nissan a Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i NDS.

La pròxima reunió se celebrarà a mitjans de març.