Representants de KPMG es reuniran aquesta setmana amb tots els membres de la Comissió
Representants de KPMG es reuniran aquesta setmana amb tots els membres de la Comissió de reindustrialització | NISSAN

 

El 31 de març. Aquesta serà la data de referència perquè les empreses interessades en la reindustrialització de Nissan Barcelona presentin els seus projectes. Així ho ha establert la Comissió de treball per la reindustrialització de les fàbriques de Zona Franca de Barcelona, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac. En un comunicat, Nissan també ha anunciat la contractació de l’empresa KPMG “com assistència tècnica dels treballs de la Comissió”.

La Comissió està integrada per representants polítics, la directiva de Nissan i els sindicats SIGEN-USOC, CCOO UGT i CGT. Ahir va celebrar ahir la quarta reunió per cercar solucions a la marxa de Nissan de Barcelona. Per ara, les opcions més probables d’industrialització són la producció de bateries, el muntatge de vehicles elèctrics o la creació d’un hub d’electromobilitat integrat per diverses empreses. La pròxima reunió està prevista pel 22 de febrer.

El 31 de març, la data límit per presentar les propostes de reindustrialització

Així doncs, la Comissió ha establert el 31 de març com l’últim dia per presentar els projectes i cartes d’intencions. Un cop finalitzat aquest termini, i després d’avaluar tots els projectes, el grup de treball seleccionarà la millor opció de reindustrialització. Segons Nissan, els membres de la Comissió “han explicat els avenços portats a terme en els projectes sobre els quals s’està treballant de manera activa i confidencial”. Aquests projectes s’agruparien en tres escenaris d’industrialització:

  • La fabricació de bateries elèctriques.
  • El muntatge de vehicles elèctrics.
  • La creació d’un hub de l’electromobilitat integrat per diverses empreses del sector.

Tanmateix, el secretari general d’Indústria, Raül Blanco, ha expressat recentment que no es descarta cap opció de reindustrialització. En aquestes mateixes declaracions, Blanco també va expressar el seu optimisme per trobar una nova empresa per Nissan Barcelona abans de 2022.

La Comissió anuncia la contractació de KPMG per accelerar el procés

La velocitat a la qual s’està portant a terme la reindustrialització de Nissan Barcelona ha estat quelcom que ha causat crítiques. Especialment per part de les quatre organitzacions sindicals que participen en la Comissió: SIGEN-USOC, CCOO, UGT i CGT. Els representants dels treballadors han reclamat una major velocitat a l’hora de portar a terme aquest projecte. Precisament per això, la Comissió ha decidit contractar els serveis d’assessorament i auditoria de l’empresa KPMG.

Aquesta companyia d’origen neerlandès ofereix una àmplia oferta de serveis professionals a les empreses. En la reunió d’ahir van participar Natán Díaz, soci de KPMG a Espanya; i Ignacio Crespo, director de l’àrea d’Estratègia i Transformació. Tots dos han expressat la seva voluntat de parlar amb els integrants de la Comissió durant aquesta mateixa setmana.

La quarta sessió d’un llarg procés per la reindustrialització de Nissan Barcelona

La reunió d’ahir va ser la quarta d’una sèrie de reunions telemàtiques orientades a buscar una solució per la reindustrialització de Nissan Barcelona. La primera reunió, celebrada a finals d’octubre, va establir la composició de la Comissió i el calendari de les futures reunions. La segona, que va tenir lloc a mitjans de nombre, va establir la contractació d’una empresa que assessorés el procés (empresa que ha acabat essent KPMG). A la tercera, el desembre, es van plantejar els escenaris més probables de reindustrialització, vinculats sempre a l’electromobilitat.

La següent reunió, doncs, tindrà lloc el 22 de febrer, un mes abans que acabi el termini perquè les empreses presentin els seus projectes.