Volkswagen espera que els seus vehicles elèctrics s'actualitzin «igual que ho fan els smartphones»
Volkswagen espera que els seus vehicles elèctrics s’actualitzin «igual que ho fan els smartphones» | VOLKSWAGEN

A partir d’ara, tots els models elèctrics purs de Volkswagen gaudiran d’actualitzacions periòdiques de software gràcies al programa ID. Software 2.3. Així, el grup d’automoció alemany vetlla per millorar l’experiència dels usuaris dels seus vehicles elèctrics. Les actualitzacions oferiran noves funcionalitats als vehicles, a més d’optimitzar les existents. Fins ara, aquests updates només estaven disponibles a través d’un projecte en proves. De cara al futur, el fabricant espera que els seus automòbils electrificats tinguin actualitzacions «cada dotze setmanes».

L’entrada en vigor de l’ID. Software 2.3 permetrà Volkswagen consolidar els seus serveis pels usuaris. Val a dir que, fins ara, la companyia alemanya és l’únic fabricant d’electromobilitat que ofereix aquest tipus de tecnologies. En aquest sentit, Ralf Brandstätter, conseller delegat de Volskwagen, destaca «la plena disponibilitat de les nostres actualitzacions». En la seva opinió, aquesta iniciativa «subratlla la nostra capacitat innovadora i constitueix les bases d’una experiència digital completament nova pel client». A la mateixa vegada, Brandstätter afirma que «estem marcant les pautes pels nous models de negoci digital».

Volkswagen espera oferir actualitzacions de software cada dotze setmanes

Mirant cap al futur, el Grup Volkswagen espera que aquestes actualitzacions de software tinguin lloc cada dotze setmanes. Alhora, l’empresa alemanya vol crear noves oportunitats de negocis basades en l’enginyeria de dades. Específicament, el grup treballarà per oferir serveis i funcionalitats adaptades a les necessitats específiques de cada usuari. A tall d’exemple, aquesta iniciativa permetria millorar el rendiment de la bateria elèctrica per viatges llargs. Aquest projecte també explorarà possibles aplicacions de conducció autònoma, així com d’altres innovacions tecnològiques al sector de l’automoció.

Volkswagen ha desenvolupat aquestes actualitzacions en col·laboració amb CARIAD, la seva unitat destinada a software. Segons Thomas Ulbrich, responsable de Desenvolupament Tècnic del Comitè Executiu del Grup, «les noves actualitzacions són una funcionalitat central de l’automòbil digital connectat». Donada la seva importància, Ulbrich considera que «ràpidament esdevindran quelcom normal pels nostres usuaris, igual que també s’actualitzen els seus smartphones». Aquesta nova iniciativa reflecteix l’aposta decidida del Grup Volkswagen per l’electrombilitat i la digitalització. Recentment, el fabricant germànic va anunciar la inauguració d’una nova fàbrica de cel·les de bateries elèctriques a Alemanya. D’altra banda, Seat, empresa pertanyent al Grup, va anunciar la creació d’un nou software predictiu per optimitzar la productivitat a la fàbrica de Martorell.