Consorci de Formació Professional d'Automoció

La Comissió de Reindustrialització espera tancar les negociacions abans de 2022
La Comissió de Reindustrialització espera tancar les negociacions abans de 2022 | NISSAN

La Comissió de Reindustrialització de Nissan Barcelona va mantenir el passat divendres la seva dotzena reunió sobre el futur de les instal·lacions de l’empresa d’automoció a Catalunya. Durant la trobada, els diferents participants van posar en comú les conclusions extretes en les darreres setmanes, durant les quals van mantenir negociacions amb els tres potencials inversors per la reindustrialització de Nissan. D’aquesta manera, amb cadascun dels tres interessats es van explorar els següents escenaris de reindustrialització:

  • Amb el fabricant d’automoció Great Wall Motor Company (GWM), les converses es van centrar en la reindustrialització de la fàbrica de la Zona Franca.
  • Amb QEV Technologies, empres que lidera el projecte de creació d’un hub d’electromobilitat, l’interès està enfocat en les instal·lacions de Sant Andreu de la Barca.
  • Pel que fa a Silence, fabricant català de vehicles de mobilitat elèctrica, les negociacions giren entorn la planta de Montcada i Reixac.

Segons Nissan, les negociacions per la reindustrialització «avancen en la direcció correcta»

En els tres casos, representants de cadascuna de les companyies han fet visites a les instal·lacions de Nissan. En aquest sentit, a la reunió del divendres es va constatar que el diàleg amb totes les parts «avança en la direcció correcta», expressa Nissan en un comunicat. Per això, la companyia confia a «establir les bases generals del futur acord amb els inversors preferents». L’objectiu de Nissan, la representació dels treballadors i l’administració pública continua sent el de tancar els acords de reindustrialització abans de 2022. Tant és així, que a finals de novembre la mesa es tornarà a reunir per posar en comú l’estat de les negociacions.

A la reunió de divendres, el Govern va estar representat amb la presència d’Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat; i Natàlia Mas, directora General d’Indústria. També van assistir-hi Raül Blanco, secretari General d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria; Carles Prieto, subdelegat del Govern espanyol a Catalunya; Sergio Alcaraz, representant de Nissan a la Comissió; Frank Torres, responsable d’Operacions Industrials de Nissan a Espanya; Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB); i representants de les quatre organitzacions sindicals presents a les plantes de Nissan a Barcelona. A més, la consultora tècnica KPMG va ser-hi present amb l’assistència d’Ignacio Crespo, director d’Estratègia i Transformació.

«Des de la Generalitat estem bolcats en què es puguin materialitzar els projectes que hi ha sobre la taula»

Natàlia Mas, directora General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya

La directora General d’Indústria, Natàlia Mas, ha valorat molt positivament la reunió de finals de la setmana passada. Així, assegura que «estem avançant correctament en els diferents projectes». D’altra banda, la representant del Govern ha reiterat el compromís de la Generalitat «perquè es puguin materialitzar tots els projectes que tenim sobre la taula de negociació». Especialment, indica, «el de GWM com a projecte principal, però també el hub d’electromobilitat i Silence».

Per la seva part, Frank Torres ha recordat que Nissan treballa amb la resta de la Comissió «amb la millor voluntat d’arribar a un acord». Per això, confirma que la companyia japonesa «donarà suport a totes les opcions que hi ha sobre la taula, sempre tenint en compte l’interès de totes les parts». A la reunió de divendres, Nissan també va presentar als membres de la mesa el pla de negoci futur del Centre Tècnic Europeu que Nissan té a Barcelona. Sobre aquest aspecte, Torres ha informat que «la Comissió ha autoritzat l’inici de les negociacions amb el futur inversor i el CZFB per mantenir la seva ubicació a la Zona Franca».