El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha presidit la presentació del model S04, fabricat per l’empresa catalana Silence. Es tracta del seu primer cotxe elèctric urbà, dissenyat i desenvolupat íntegrament a Barcelona. A més, la firma d’automoció ha presentat el primer intercanviador de bateries a Europa.

Durant la seva intervenció, el Conseller ha destacat «la importància de comptar amb una empresa catalana al capdavant d’un sector estratègic és la mobilitat verda». A més, Torrent ha recordat que la transició al vehicle elèctric «és imprescindible per lluitar contra el canvi climàtic i generar ciutats més saludables». Finalment, Roger Torrent s’ha referit a l’S04 i a l’intercanviador de bateries com «dos projectes innovadors que refermen Silence com a referent de la transició al vehicle elèctric».

El Silence S04, un cotxe elèctric revolucionari dissenyat i desenvolupat a Barcelona

El model S04 de Silence és el primer cotxe elèctric de la companyia catalana. Es tracta d’un automòbil dissenyat i desenvolupat íntegrament a Barcelona. D’altra banda, el fabricant ha presentat el primer intercanviador de bateries d’Europa, el qual estarà operatiu a principis de l’any vinent.

L’intercanviador de bateries permet eliminar el temps de recàrrega dels vehicles. Addicionalment, permetrà reduir fins a un 40% el preu de compra dels vehicles elèctrics. Per això, és un projecte estratègic a l’hora d’impulsar la mobilitat elèctrica al país.

A banda del conseller d’Empresa i Treball, la presentació ha comptat amb la participació de Carlos Sotelo Rossell, CEO de Silence. També hi ha estat present Janet Sanz Cid, segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. La presentació ha tingut lloc a la nova seu que de Silence, localitzada al centre de la Ciutat Comtal.

Silence, un dels grans referents de l’electromobilitat a Catalunya

Silence és un dels principals fabricants d’electromobilitat de Catalunya. Fundada l’any 2011 a Barcelona, la companyia s’ha caracteritzat per la producció de motocicletes elèctriques i bateries elèctriques. Ara, però, fa un salt endavant en innovació fabricant el seu primer cotxe elèctric. Actualment, compta amb una plantilla de més de 150 persones, que podria veure’s incrementada notablement, ja que és una de les empreses millor posicionades per reindustrialitzar les fàbriques de Nissan.

L’evolució del fabricant català no només s’ha traduït en innovació i producció de nous automòbils; també s’ha vist recompensada amb premis i reconeixements. Per exemple, el que va rebre a la 13 edició dels Premis Automobile Barcelona, entregats durant la darrera edició del Saló Internacional de l’Automòbil.