Els avantatges que comportarà el Corredor del Mediterrani
Els avantatges que comportarà el Corredor del Mediterrani | CORREDOR DEL MEDITERRÁNEO

 

Una vegada més, el gruix de les empreses espanyoles demana al govern de l’Estat la finalització de les obres de construcció del Corredor del Mediterrani. Segons Federico Félix, president de la Fundació PRO AVE, assegura que aquesta infraestructura resulta “vital pel seu impacte sobre la competitivitat i sostenibilitat de l’economia nacional”. A més, creu que el Corredor del Mediterrani permetrà “impulsar la reconstrucció i reactivació de l’economia espanyola”. En l’opinió de l’empresari valencià, el Corredor millorarà la competitivitat de les activitats agroalimentàries, industrials i turístiques de la zona. A més, reduirà la reducció dels costos de transport, incrementarà la flexibilitat i la seguretat i facilitarà l’accés als mercats europeus.

En l’opinió de Federico Félix, ara més que mai és el moment d’encetar la construcció del Corredor del Mediterrani. L’empresari recorda que ens trobem “en un moment en què el país necessita restablir la confiança”. A més, reivindica que cal promoure esforços per “superar l’angoixant situació econòmica i social, a més de sanitària i psicològica, que la pandèmia ha creat”. Per això, demana al govern de l’Estat que “prengui consciència del paper estratègic d’aquest projecte per construir un futur prometedor”.

Félix demana que l’Estat posi “tota la carn a la graella” per executar el projecte

Malgrat la urgència per concloure les obres del Corredor del Mediterrani, el president de la Fundació PRO AVE ha reconegut “l’interès mostrat pel ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana”. Tanmateix, ha reclamat al govern de l’Estat “que posi tota la carn a la graella per agilitzar el procés i executar-lo plenament de forma accelerada”. Només així, assegura, “donarà resposta a les crítiques pels retards patits en aquesta infraestructura”.

Federico Félix considera que “aquest projecte té un paper central en l’estratègia de reconstrucció i transformació econòmica del país”. En paraules del valencià, el Corredor del Mediterrani permetrà “generar un procés sostingut de reactivació econòmica i creació d’ocupació”. Tot això, indica, basat en la competitivitat, el canvi cap a l’economia del coneixement i el desenvolupament sostenible.

Els fons europeus, la clau per impulsar les obres del Corredor del Mediterrani

Tot i la crisi causada per la Covid-19, Federico Félix veu motius per l’optimisme pel que fa a les obres del Corredor del Mediterrani. “L’actual conjuntura presenta una excel·lent ocasió per donar a aquesta infraestructura l’impuls definitiu”, assegura. El president de la Fundació PRO AVE fa referència als fons europeus per la reconstrucció, que atorgaran a l’Estat espanyol 140.000 milions d’euros fins a 2026. Aquesta inversió permetrà portar a terme projectes tractors orientats a la recuperació i transformació de l’economia.

Félix considera que el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana té “excel·lents arguments” per convèncer al govern de la necessitat de destinar part dels fons europeus en la construcció del Corredor del Mediterrani. L’empresari afirma que el Corredor presenta “avantatges i qualitats estratègiques, especialment en el context que vivim”. A més, recorda que “el Fons de Reconstrucció Europeu tindrà un fort component centrat en les infraestructures”. Tot plegat fa que Federico Félix es mostri optimista per “obtenir el total suport a una accelerada execució” de les obres de construcció d’aquesta infraestructura.