Consorci de Formació Professional d'Automoció

Des de l'octubre de 2020, Wayne Griffiths també ocupa la presidència de SEAT S.A.
Des de l’octubre de 2020, Wayne Griffiths també ocupa la presidència de SEAT S.A. | SEAT

El president de SEAT S.A., Wayne Griffiths, ha estat nomenat president de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). D’aquesta manera, el directiu britànic exercirà el càrrec durant els dos anys vinents. Griffiths substitueix José Vicente de los Mozos, membre del comitè executiu mundial de Renault i president de Renault Espanya.

Wayne Griffiths, doncs, assumeix la presidència d’ANFAC en un moment especialment difícil pel sector de l’automoció. La indústria fa temps que experimenta una profunda transformació. La digitalització, l’electrificació i la nova mobilitat han sacsejat els fonaments d’un sector molt arrelat tant a Catalunya com a l’Estat. A més, a aquesta transformació cal sumar-hi la pandèmia de la Covid-19, que en els darrers dos anys ha afectat greument la producció i la distribució dels automòbils. A causa de tots aquests obstacles, les institucions han impulsat diverses iniciatives per tal de contribuir a la recuperació d’un sector estratègic. Per això, un dels grans reptes de Griffiths serà la gestió dels fons del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE). De fet, a finals de 2021 el president de SEAT ja va reclamar una ràpida gestió d’aquest finançament per part del govern espanyol.

«El meu objectiu és accelerar la descarbonització i assegurar la competitivitat de la indústria de l’automòbil a Espanya»

Wayne Griffiths, nou president d’ANFAC

Sobre el seu nou càrrec, Wayne Griffiths va assegurar que «assumeixo la presidència d’ANFAC en un moment molt important i històric per a l’automoció espanyola». En aquest sentit, considera que «tenim molts reptes al davant». Un d’aquests reptes serà assolir els objectius de descarbonització mitjançant la renovació del parc automobilístic i l’impuls a l’electrificació. De cara a superar aquest desafiament, Griffiths afirma que «el meu propòsit és accelerar aquest pla i avançar per assegurar la competitivitat futura de la indústria de l’automòbil a Espanya». Per això, creu que «és le moment d’apostar per la transformació de l’Estat en un hub de mobilitat sostenible per a Europa».

Wayne Griffiths ha estat nomenat president d’ANFAC gràcies a una prolífica trajectòria, principalment vinculada al Grup Volkswagen. L’any 1989 va començar la seva carrera a Audi AG, a la planta d’Ingolstadt, on va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat. Sobretot a l’àrea comercial, operant en diversos mercats. L’any 2016 va ser nomenat vicepresident Comercial de SEAT S.A. i, posteriorment, va ser un dels fundadors de la marca Cupra. Des de l’octubre de 2020, Griffiths és president de SEAT S.A.