Consorci de Formació Professional d'Automoció

Wayne Griffiths assumeix la presidència de Seat després d'estar al capdavant de CUPRA
Wayne Griffiths assumeix la presidència de Seat després d’estar al capdavant de CUPRA | SEAT

 

Wayne Griffiths (Dukinfield, Regne Unit, 1966), ha estat nomenat com a nou president de Seat a partir de l’1 d’octubre. Així ho ha decidit el Consell d’Administració de l’empresa d’automoció, dirigit pel president del Comitè Executiu del Grup Volkswagen, Herbert Diess. Griffiths, a més, mantindrà el seu càrrec de CEO i president de CUPRA.

Amb aquest nomenament, Wayne Griffiths substituirà Carsten Isensee (Ahnsen, Alemanya, 1960) com a màxim responsable de Seat. Isensee va assumir el càrrec de manera interina després que es fes oficial la marxa de Luca de Meo el passat mes de gener. Ara, l’alemany es mantindrà com a vicepresident de Finances i IT, càrrecs que ha ocupat durant el temps que dirigia Seat de manera provisional.

Wayne Griffiths, tota una vida lligada a l’automoció

Wayne Griffiths va nèixer l’any 1966 a Dukinfield, una localitat situada al comtat de Gran Manchester, Regne Unit. Griffiths va iniciar la seva carrera professional al concessionari d’automoció propietat del seu pare. Després, va realitzar els seus estudis de Management Internacional i llengua alemanya a Leeds. Des de ben aviat, Wayne Griffiths va estar vinculat al Grup Volkswagen. L’any 1989 va començar a treballar a la seu d’Audi a Ingolstadt. Després va incorporar-se a Seat, on va treballar entre el 1991 i el 1993. Posteriorment va tornar a Audi, on va exercir diversos càrrecs de responsabilitat. El 2016 fou anomenat vicepresident Comercial de Seat, i el gener de 2019 va ser escollit el CEO de CUPRA. Mesos més tard, a més, també va incorporar-se al Consell d’Administració de CUPRA amb la funció de president d’aquest.

Ara, assumeix la presidència de Seat en un moment crucial per la firma d’automoció de Martorell. El seu objectiu principal serà el d’impulsar l’electrificació per tal que Seat avanci cap a una mobilitat sostenible. A més, haurà de seguir desenvolupant la marca CUPRA. Per tal d’assolir aquests objectius, Seat farà una inversió de 5.000 milions d’euros entre 2020 i 2025.

Herbert Diess: “Griffiths és un dels directius més qualificats del Grup Volkswagen”

Herbert Diess ha valorat el nomenament de Wayne Griffiths, assegurant que és “un dels directius més qualificats del Grup Volkswagen”. Diess ha afegit que “durant els darrers quatre anys, ha conduït les vendes de Seat a nivells rècord, i està liderant el desenvolupament de la nova marca CUPRA”. Per això, el president del Comitè Executiu del Grup ha afirmat que “compta amb tot el meu suport i de ben segur mantindrà els èxits de Seat”. D’altra banda, Herbert Diess ha volgut mostrar el seu agraïment a Carsten Isensee, que ha exercit com a president interí des de la marxa de Luca de Meo el passat mes de gener.

Fins ara, la trajectòria de Wayne Griffiths a Seat ha estat plena d’èxits. Els darrers tres anys, Seat ha estat la marca amb un major creixement d’Europa. Això ha permès Seat “desplegar la major ofensiva de productes fins al moment i batre tots els rècords de vendes, amb un increment superior al 40% entre 2016 i 2019“, indica l’empresa en un comunicat.