L’empresa d’automoció SEAT ha confirmat en un comunicat oficial que Luca de Meo ha deixat la presidència de la companyia “a petició pròpia i de mutu acord amb el Grup Volkswagen”. El mateix comunicat indica que Carsten Isensee, vicepresident de Finances de SEAT, “afegirà, ara per ara, la presidència de SEAT a les seves funcions”. La marxa de Luca de Meo confirma parcialment els rumors que, des de feia setmanes, afirmaven la intenció de l’italià d’abandonar SEAT per incorporar-se a la cúpula de Renault. Tot i que el comunicat afirma que “Luca de Meo seguirà formant part del Grup fins nou avís”, s’espera que pròximament s’oficialitzi la seva contractació per part de Renault.

Luca de Meo, ex-president de SEAT
Luca de Meo ha presidit SEAT des de l’any 2015. Imatge: SEAT

 

La dimissió de l’italià es va fer oficial després d’una reunió de l’executiu de SEAT. A la reunió, a la qual no va assistir Luca de Meo, es va optar perquè Carsten Insensee assumeixi el càrrec de manera interina. Segons informa La Vanguardia, de Meo es troba negociant amb Volkswagen una reducció del temps que l’impedeix incorporar-se a una altra companyia del sector, en aquest cas Renault.

Pel fet que el ja expresident encara es troba negociant la seva sortida del Grup Volkswagen, Renault no ha confirmat cap moviment al respecte. Actualment, la posició a la qual s’incorporaria l’empresari milanès està ocupada, de manera interina, per Clotilde Delbos. Delbos va substituir l’anterior conseller delegat, Thierry Bolloré, després que aquest fos destituït pel comitè executiu de Renault el passat mes d’octubre.

Luca de Meo deixa SEAT amb un llegat ple de rècords

La trajectòria de Luca de Meo al capdavant de SEAT ha estat marcada pels bons resultats i els rècords de vendes. Luca de Meo es va incorporar a SEAT l’any 2015. Gràcies al seu perfil comercial, l’empresa de Martorell ha superat els seus propis rècords en vendes de manera consecutiva des de l’any 2016. El novembre de 2019, SEAT ja havia venut 542.800 cotxes, un 10,3% més que en 2018.

D’aquesta manera, Luca de Meo ha fet de SEAT una empresa líder enmig d’un context de recessió econòmica. A més, ho ha fet malgrat l’incert futur del vehicle de combustió i el creixement dels elèctrics. En aquest sentit, l’italià va ser la cara visible de la transformació de SEAT cap a la mobilitat elèctrica i urbana. Durant la seva presidència, SEAT ha llançat al mercat el Mii Electric, el primer model elèctric de SEAT. A més, entre 2020 i 2021 està previst el llançament de sis models elèctrics o híbrids.

Luca de Meo presentant el SEAT Minimó
Sota la direcció de Luca de Meo, SEAT ha impulsat la mobilitat elèctrica i compartida . Imatge: SEAT

 

D’altra banda, sota la direcció de l’italià, SEAT va incorporar la filial Cupra al seu procés productiu. Es tracta de la línia de negoci de SEAT per als seus vehicles esportius. A la darrera edició del Saló Internacional de l’Automòbil de Frankfurt, Luca de Meo va presentar el concept car Cupra Tavascán, el primer SUV completament elèctric de SEAT. Per tant, queda clara l’aposta de SEAT per la nova mobilitat durant els anys en què de Meo ha presidit la companyia.

Carnero: “SEAT i la indústria catalana perden un gran visionari de l’automoció”

Matías Carnero, president del comitè d’empresa, ha qualificat la marxa de l’italià com “una mala notícia”. Carnero, adscrit al sindicat UGT, va destacar el paper que “de Meo ha fet gran SEAT i la seva plantilla”. A més, ha afegit que “SEAT i la indústria catalana perden un gran visionari de l’automoció”. En aquest sentit, Carnero ha manifestat la necessitat que el pròxim president tingui un “perfil continuista”.

Luca de Meo deixa SEAT després de reafirmar el compromís de la marca amb Catalunya. De Meo no va cedir a les pressions perquè SEAT no es traslladés fora del territori català després de l’1 d’octubre de 2017. A més, sota el paraigua de l’italià s’han presentat el SEAT Tarraco i els prototips SEAT el-Born i Cupra Tavascán, tots ells models amb cognom català. A més, en els mesos vinents es finalitzarà la construcció de la Casa Seat, un edifici multidisciplinari situat al mig de Barcelona.