Consorci de Formació Professional d'Automoció

L’empresa d’automoció Seat ha anunciat una inversió de 5.000 milions d’euros entre 2020 i 2025 destinada a projectes d’R+D+I. L’objectiu de Seat és el d’electrificar la seva oferta d’automòbils al seu Centre Tècnic. A més, actualitzarà les seves fàbriques a Martorell i Barcelona.

Carsten Isensee, president de Seat, ha assegurat que “ens estem preparant per produir nous projectes i assegurar l’ocupació, i així impulsar el futur de la companyia”. El directiu alemany també ha afegit que la intenció d’aquesta inversió és “fer que Martorell fabriqui automòbils elèctrics a partir 2025″, un cop “hagi crescut” el mercat d’aquest tipus de vehicle.

La inversió de 5.000 milions permetrà a Seat fer front la transformació de l’automoció

Aquesta injecció econòmica permetrà a Seat afrontar la transformació del sector per tal d’assegurar el futur de l’automoció espanyola. Per aquest fi, però, Carsten Isensee ha declarat que també caldrà “la col·laboració de les administracions central, autonòmica i local”. Per aquesta raó, el president de Seat ha valorat positivament el programa de suport a la mobilitat i l’automoció. Sobre aquest pla, ha afirmat que “es troba a la línia correcta per continuar desenvolupant el sector de l’automoció”.

Wayne Griffiths,  vicepresident Comercial i CEO de Cupra, també ha destacat “la fortalesa del grup” gràcies a Seat i Cupra, que “es complementen, tenen rols definits, personalitat pròpia i s’orienten a clients diferents”. Sobre aquest fet, Griffiths ha subratllat que “Seat atreu els clients més joves, mentre que Cupra apunta a un segment a cavall entre el gran públic i el prèmium tradicional”.

Pel que fa a Cupra, el grup d’automoció espera que acabi obtenint 1.000 milions d’euros com a beneficis econòmics. Recentment, es va anunciar que el Cupra Formentor, el primer model desenvolupat íntegrament per Cupra, es produirà a la fàbrica de Seat a Martorell. A més, s’ha anunciat que el cotxe elèctric el-Born, ideat per Seat, es comercialitzarà com a Cupra el 2021.