Tot i que s’ha fet esperar a causa del coronavirus, Seat ha inaugurat de manera oficial Casa Seat. Ho ha fet de manera online, a través d’un vídeo penjat a YouTube. A la presentació han participat directius de Seat i altres personalitats destacades, com el porter del FC Barcelona Marc-André ter Stegen i l’interiorista Lázaro Rosa-Violán.
Segons afirma Seat a un comunicat, la presentació virtual “suposa l’obertura al món de Casa Seat, una fita per la marca, situada a la ciutat que la va veure néixer fa 70 anys”. L’empresa d’automoció defineix les instal·lacions com un punt de trobada per la mobilitat urbana. Segons afirmen, la Casa Seat “serà un espai en el qual mostrar projectes inspirats per l’efervescent mobilitat i cultura urbana de Barcelona”.
Carsten Isensee: “La Casa Seat mostrarà el nostre futur a l’àmbit de la mobilitat”
Per Carsten Isensee, president de Seat, “des de 1950, Barcelona ha estat la llar de Seat, contribuint a fer visible la companyia pels seus ciutadans i de la resta del món”. Segons l’alemany, “amb aquesta nova seu al centre de la ciutat mostrarem, entre altres coses, el nostre futur a l’àmbit de la mobilitat”.
D’altra banda, Wayne Griffiths, vicepresident Comercial i CEO de Cupra, afirma que “Casa Seat és una mostra de la nostra relació amb aquesta fantàstica ciutat”. Griffiths defineix les instal·lacions com “un centre d’experiència de marca al cor de Barcelona”. En aquest espai, “els ciutadans i clients podran interactuar amb Seat i Cupra, i veure els nostres principals projectes”, ha conclòs el directiu.
Segons Christian Stein, director general de Comunicació de SEAT, “aquest serà un punt d’intercanvi d’idees, creativitat i negocis, a més d’un espai per mitjans de comunicació i institucions”. Stein ha afegit que “es tracta d’un espai de conversació sobre la mobilitat, on identificarem necessitats de la ciutat i hi trobarem solucions creatives mitjançant la col·laboració i la innovació oberta”.
Casa Seat, punt de referència de les darreres tendències de mobilitat urbana
Com afirma Seat al seu comunicat, aquest espai “neix amb l’ambició d’esdevenir un punt de trobada on redissenyar la mobilitat del futur”. Segons Lucas Casanovas, director de Mobilitat Urbana de Seat, “la mobilitat a les ciutats canvia ràpidament, especialment ara després dels efectes del coronavirus”. Per aquesta raó, Casanovas recorda que “els dos darrers anys hem apostat per productes de micromobilitat adaptats a aquestes circumstàncies”.
Un dels objectius de Casa Seat és el de promoure l’intercanvi d’idees. Per fer-ho, oferirà xerrades, tallers i altres activitats culturals relacionades amb la mobilitat i altres temes com la sostenibilitat o la tecnologia. Un altre d’aquests àmbits serà el de la cultura urbana. En aquest sentit, Gabriele Palma, director de Casa Seat, afirma que “hem imaginat aquestes instal·lacions com el punt de trobada ideal entre els dos mons: la mobilitat i la cultura urbana”.
El nou aparador de Seat i Cupra per mostrar les seves novetats
Malgrat la intenció perquè la Casa Seat sigui un espai per la ciutadania, és innegable que es tracta d’un fantàstic aparador perquè Seat i Cupra mostrin les seves novetats a Barcelona i al món. Segons l’empresa d’automoció, “els futurs models de Seat, Cupra, i totes les novetats de mobilitat urbana naixeran i s’exposaran a Casa Seat”. Específicament a la primera planta, que allotjarà una showroom amb experiències físiques i digitals per veure les novetats de Seat i Cupra. A la segona planta es podrà trobar el Concept Lab de la Casa Seat. Es tracta d’un espai on els dissenyadors de la firma desenvoluparan les fases inicials dels nous models.
Segons Marc-André ter Stegen, futbolista del FC Barcelona i ambaixador de Cupra, “em fa molta il·lusió que la marca de la qual sóc ambaixador mundial inauguri aquest espai tan privilegiat al cor de Barcelona”.
Casa Seat, la darrera obra del prestigiós arquitecte Carlos Ferrater
L’arquitecte Carlos Ferrater, líder de l’estudi Office of Architecture in Barcelona (OAB) ha estat l’encarregat de reformar l’edifici on ara es troba la Casa Seat. Segons la firma d’automoció, “l’edifici s’ha concebut com una àgora i un aparador de la ciutat gràcies a la seva emblemàtica localització”. Ferrater ha volgut fer de la Casa Seat un punt de trobada neuràlgic a la ciutat. Per això ha dotat la façana de formes arrodonides, que donen a l’edifici “un caràcter obert, singular i amable”, afirma Seat.
Aquest disseny on predominen les línies corbes ha esat possible gràcies a l’ús de vidres serigrafiats en bronze. Aquest material, a més, dóna transparència a l’edifici, fet que permet a les persones que es troben a l’exterior veure les diferents activitats que hi tenen lloc.
L’interiorisme, un dels aspectes més cuidats
Un altre dels aspectes destacats de la Casa Seat és el seu disseny interior. Aquest ha estat responsabilitat de l’estudi de Lázaro Rosa-Violán. Segons l’interiorista, “és un espai dinàmic, canviant i amb un disseny molt integrat”. Els colors predominants de l’interior són el colors teula, verd clar i el blau. Aquesta paleta de colors saturats fan de l’espai “un lloc dinàmic i acollidor”, afirma Seat. Segons indica el comunicat, “els colors saturats també accentuen la qualitat dels materials emprats, proporcionats per proveïdors locals”.
La llum també té un paper molt destacat al disseny interior de la Casa Seat. La façana feta de vidre permet entrar la llum de l’exterior i reduir les necessitats de climatització. En aquest sentit, també està equipada amb un sistema motoritzat de persianes. D’altra banda, la llum interior la proporcionen llums de disseny per crear una atmosfera càlida i acollidora.