Consorci de Formació Professional d'Automoció

Des del 29 al 31 de març, tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) l’Advanced Factories 2022. Es tracta d’una de les grans fires mundials del sector de la robòtica, l’automatització industrial i la Indústria 4.0. En aquest esdeveniment, es proporcionen solucions reals a diferents reptes industrials. D’aquesta manera, la Ciutat Comtal torna a ser escenari de la innovació tecnològica i industrial, després de tenir-hi lloc la darrera edició del MWC. A més, en el marc de l’Advanced Factories se celebrarà l’Industry 4.0 Congress, la principal cita de la Indústria 4.0 al sud d’Europa.

En aquest sentit, la setmana passada es van presentar les novetats de l’Advanced Factories 2022. Enguany, acollirà 17.000 congressistes pertanyents a 350 companyies, les quals exposaran les seves darreres tecnologies, productes i serveis. Així, referents mundials com Accenture, HP, Siemens o Telefónica han confirmat la seva presència. Segons Albert Planas, director general d’Advanced Factories, «l’objectiu de l’esdeveniment és accelerar l’automatització i la robotització, donant a conèixer les últimes innovacions del sector». Per això, Planas destaca que «milers d’empreses acudiran a Barcelona per conèixer les més de 600 novetats que es presentaran en aquests tres dies». A més, el director general assegura que la fira servirà com a punt de trobada «per trobar el soci industrial i tecnològic» perquè les empreses interessades puguin incorporar aquestes tecnologies en la seva activitat.

«L’economia del visitant de congressos també ajuda el sector hoteler i de serveis, contribuint a la recuperació de Barcelona»

Pau Solanilla, comissionat de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona

Per la seva part, Pau Solanilla, comissionat de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, ha recordat la importància de la col·laboració entre empreses i administracions per impulsar esdeveniments com aquest. Segons el seu parer, aquest tipus de cooperació «permet la celebració de grans esdeveniments tecnològics i situen Barcelona com a centre tecnològic i de la innovació a Europa». Finalment, Solanilla recorda que «l’economia del visitant de congressos també ajuda el sector hoteler i de serveis, contribuint a la recuperació de la ciutat».

En canvi, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha posat l’èmfasi en el potencial de l’Advanced Factories per impulsar la Indústria 4.0. «L’objectiu de cara el 2030 és que el 90% del teixit empresarial català hagi incorporat alguna de les tecnologies del sector», ha expressat. D’aquesta manera, destaca Romero, la indústria catalana podrà «transformar la producció i adaptar-la als reptes actuals».

El Consorci de Formació Professional d’Automoció serà present a l’Advanced Factories

A més de l’abans esmentat, l’Advanced Factories 2022 acollirà l’Industry 4.0 Congress. Es tracta de la principal fira del sud d’Europa de l’àmbit de la Indústria 4.0. En aquí, els visitants podran veure les darreres tendències, experiències i casos d’èxit del sector industrial. Aquest fòrum comptarà amb la presència de més de 280 experts, que participaran en múltiples espais de debats. Un d’aquests experts serà Maria Teresa Casanovas, directora del Consorci de Formació Professional d’Automoció, que participarà en una taula rodona. Entre altres autoritats i professionals del sector, també hi serà present Natàlia Mas Guix, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, l’Industry 4.0 Congress serà escenari de dos nous summits: el Plant Mangers Summit i el Fòrum d’Intel·ligència Artificial. El primer anirà dirigit als responsables de planta de les fàbriques industrials. El segon, se centrarà a oferir informació sobre les noves oportunitats de negoci que neixen gràcies a la IA. Addicionalment, hi tindrà lloc el Fòrum de Ciberseguretat Industrial, enfocat a la prevenció d’atacs cibernètics.