Consorci de Formació Professional d'Automoció

Fira de Barcelona i l’Hospital Clínic de Barcelona han arribat a un acord de col·laboració en la prevenció contra la Covid-19. L’entitat sanitària assessorarà la Fira en la creació dels plans de prevenció contra el coronavirus a partir del setembre, quan reprengui la seva activitat. Així, la institució firal garantirà la seguretat dels treballadors, organitzadors i participants de tots els seus esdeveniments.

L’acord de col·laboració ha estat signat per Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic, i Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona. D’aquesta manera, la Fira rebrà assessorament mèdic al disseny dels protocols de seguretat, l’estructuració de necessitats de control i les estratègies de represa de l’activitat firal en els seus recintes. L’equip de Medicina Preventiva i Epidemiologia seran els encarregats de portar a terme el seguiment i avaluació d’aquests protocols. Aquest grup està dirigit pel Dr. Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i membre del Comitè Científic de la Covid-19 que assessora el Govern de l’Estat.

Constantí Serrallonga: “El suport de l’Hospital Clínic és un aval per la Fira de Barcelona”

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha valorat molt positivament l’acord establert entre la Fira de Barcelona i l’Hospital Clínic. Segons Serrallonga, “la nostra prioritat és reprendre l’activitat firal al setembre però, sobretot, volem fer-ho amb les màximes mesures de seguretat”. Per aquesta raó, el director de la Fira ha afegit que “comptar amb el suport d’una institució tan prestigiosa com l’Hospital Clínic és per a nosaltres un aval que ens permet afrontar aquest repte amb les majors garanties”.

Col·laborant amb l’Hospital Clínic, la Fira de Barcelona es posa en mans d’un centre de referència pel que fa a la seguretat sanitària. Per tal d’establir els criteris de prevenció, es tindrà en compte les necessitats de treballadors, expositors, assistents i proveïdors dels esdeveniments. Es tindrà una especial cura als actes de caràcter professional, que segons la Fira tenen “característiques molt específiques i diferenciades respecte a altres tipus d’activitats amb gran afluència de públic”.

Els eixos del protocol seran el condicionament d’espais i limitar l’aforament

El protocol de seguretat se centrarà en molts aspectes per minimitzar els riscos de contagi. Especialment important serà el condicionament dels espais d’exposició, principals possibles focus de contagi. El control del nombre de visitants, garantir el distanciament físic i oferir informació sobre prevenció als assistents seran altres aspectes a tenir en compte.

La Fira de Barcelona ha estat una institució especialment sacsejada per la Covid-19. Cal recordar que una de les primeres conseqüències que va tenir la pandèmia als seus inicis va ser l’anul·lació del Mobile World Congress de Barcelona. Per aquesta raó, la institució firal fa temps que treballa per garantir la seguretat dels seus esdeveniments programats a partir del setembre. Durant el darrer quadrimestre de l’any, estan previstos diverses fires i congressos. Entre ells,  la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW), BizBarcelona, Alimentaria, Foodtech, el Saló Nàutic, Smart City Expo World Congress o Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast.