Consorci de Formació Professional d'Automoció

Fira de Barcelona està elaborant un exhaustiu protocol de seguretat contra la Covid-19 per reprendre les activitats firals després de l’estiu. D’aquesta manera, esperen “convertir-se en un dels principals motors de la reactivació econòmica donada la gran varietat de sectors que estan presents als seus esdeveniments”. Aquest protocol aplicarà “les màximes mesures de seguretat i prevenció” per treballadors, expositors i visitants, afirma la Fira en un comunicat.

Així, la Fira de Barcelona espera poder celebrar durant l’últim quadrimestre de l’any tots els esdeveniments posposats pel coronavirus. És el cas de fires com Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW), Bizbarcelona, Liber, Nàutic, FoodTech o Alimentaria. Aquestes cites, doncs, se sumaran a aquelles que ja estaven previstes de celebrar-se després de l’estiu, com Smart City Expo World Congress o Expoquimia, Eurosurfas 0 Equiplast.

La màxima prioritat, fer de Fira de Barcelona un espai segur contra el coronavirus

Per sobre de reorganitzar el calendari d’esdeveniments, la màxima prioritat de Fira Barcelona és “dur-los a terme amb les màximes garanties de seguretat i prevenció”. Per això, obren la possibilitat d’una “nova conceptualització firal amb models híbrids, que combinen la participació virtual i la presència física”. Serà el cas, per exemple, de la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week.

El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, assegura que “la institució treballa amb la perspectiva de reprendre la celebració de salons a partir de setembre”. Per tal que aquest objectiu sigui possible, s’adoptaran “nous formats i les mesures de prevenció necessàries”, assegura Serrallonga. Així, Fira de Barcelona podrà “tornar a ser motor econòmic i donar suport a les empreses en un moment de gran complexitat per a tothom”, diu el director del recinte. Constantí Serrallonga afegeix que “la nostra prioritat és tornar a l’activitat en un entorn segur i profitós per a tots els participants”. D’aquesta manera, Fira de Barcelona podrà contribuir a “rellançar el seu negoci i networking”, conclou.

Per tal d’adaptar les instal·lacions a la ‘nova normalitat’, s’està elaborant un exhaustiu protocol amb l’assessorament de consultors i experts mèdics. Aquest protocol contindrà mesures de seguretat i prevenció que s’adaptin tant als criteris de les autoritats com als requeriments dels treballadors, expositors, visitants i proveïdors. Aquestes mesures aniran enfocades a regular el condicionament d’espais, l’aforament i el flux de persones. També es faran controls sanitaris, d’higiene i de manteniment del distanciament físic. A més, el protocol contemplarà la neteja d’espais comuns i estands, la disposició d’informació sanitària i un control específic sobre els serveis de restauració.