Consorci de Formació Professional d'Automoció

La Formació Professional és una de les grans apostes educatives del Govern. Amb la recent activació de la campanya Un gir de 174 graus, el Govern va mostrar el seu compromís amb aquest model formatiu. Especialment, pel que fa a l’FP Dual, que combina l’aprenentatge a les aules amb pràctiques professionals a empreses.

A la darrera edició del Fòrum de l’Aliança per la Formació Professional Dual es van destacar els beneficis d’aquest model formatiu. L’FP Dual té un índex d’inserció laboral del 70% per als menors de 25 anys. A més, ofereix als estudiants un ventall de coneixements i experiència molt ampli.

Al Fòrum també es va posar de manifest la necessitat d’una major difusió dels beneficis de l’FP Dual. Per aquest motiu, és important traslladar testimonis com el d’en Daniel Enciso Rodriguez. En Daniel és un estudiant d’FP a l’institut Estela Ibèrica de Santa Perpètua de Mogoda. Gràcies a la Formació Professional Dual està treballant com a becari a Honda Motor Europe Logistics.

L’experiència d’en Daniel amb l’FP Dual

El meu nom és Daniel Enciso Rodriguez, tinc 22 anys i actualment estic cursant el segon any de formació professional del Cicle Formatiu de Grau mitjà d’Activitats Comercials amb el perfil de Logística a l’institut Estela Ibèrica de Santa Perpètua de Mogoda.

Aquest cicle formatiu em semblava interessant precisament perquè incorpora en el seu currículum l’especialitat de logística.

El sector logístic sempre m’ha atret i, ara per ara, té una gran sortida laboral de manera que la decisió va ser relativament fàcil, ja que un dels meus objectius és poder incorporar-me al món laboral i seguir formant-me amb el cicle formatiu de grau superior de Transport i Logística, al mateix institut.

La Formació Professional  Dual consisteix a fer un mínim d’hores remunerades al centre de treball combinades amb el segon any de curs acadèmic. El procés s’inicia amb la selecció de l’alumnat per part de l’empresa, es pacta l’horari, el període de prova i s’estableix un pla d’activitats, finalment es formalitza un acord entre el centre i l’empresa de pràctiques. En el meu cas, s’ha fet mitjançant una beca formativa, si bé també hi ha la possibilitat de formalitzar-se a través d’un contracte de treball.

En Daniel Enciso, estudiant de Formació Professional Dual
L’FP Dual té un índex d’inserció laboral del 70% entre els menors de 25 anys. Imatge: Diputació de Barcelona

 

Aquesta modalitat l’estic realitzant a Honda Motor Europe Logistics, empresa ubicada a la mateixa població on es troba l’Institut Estela Ibèrica. Ambdues col·laboren en aquesta modalitat formativa des de l’any 2018, a més, Honda s’està plantejant ampliar aquesta col·laboració amb el Cicle Formatiu de Grau superior de Transport i Logística.

Per a mi estar a Honda Motor Europe Logistics suposa una gran oportunitat, ja que aprenc moltes coses importants i interessants del món de la logística.

Daniel Enciso Rodriguez

Alumne INS Estela Ibèrica