Consorci de Formació Professional d'Automoció

La direcció de Nissan Motor Ibèrica (NMISA) i els representants dels treballadors han acceptat la mediació del Govern a les negociacions sobre el tancament de les fàbriques de Barcelona. Ambdues parts ho van expressar a una reunió convocada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat el passat 8 de juliol. El Govern, doncs, participa activament a les consultes entre Nissan i els seus treballadors.

Tant la direcció com els treballadors de Nissan han mostrat predisposició al diàleg a les sessions de negociació a les quals la Generalitat farà de mediadora. El Departament de Treball ha acordat amb les dues parts un calendari de sessions. Les reunions, per tant, tindran lloc els dies 14, 21, 23, 28 i 30 de juliol.

Els treballadors de Nissan no van acceptar el calendari de sessions proposat per l’empresa

Amb aquest calendari de reunions, el Govern ha volgut agilitzar el diàleg entre la companyia i els representants de la plantilla. I és que, en un primer moment, els treballadors de Nissan no van acceptar el calendari de sessions “imposat” per l’empresa. Tanmateix, les dues parts sí que van estar d’acord amb la calendarització proposada pel Govern de la Generalitat.

Durant la reunió d’avui, els treballadors de Nissan han demanat a l’empresa que retiri l’ERO presentat el 30 de maig i que afecta 2.525 empleats. D’altra banda, la direcció de Nissan ha presentat l’informe tècnic que justifica la seva decisió de tancar les plantes. Segons el document, aquesta respon a la necessitat de “recuperar la rendibilitat econòmica de manera urgent”. L’informe assenyala l’excés d’instal·lacions, especialment a Europa, com a principal causa per la difícil situació financera a la qual es troba Nissan.

Els representants de l’empresa han assegurat que “no hi ha solució viable” i que “s’han explorat totes les alternatives, com ara nous pressupostos o el pla de suport de les administracions”. Tanmateix, Nissan afirma que “segons l’estudi la planta no és sostenible”.