Consorci de Formació Professional d'Automoció

La propera reunió de la Comissió per la reindustrialització de Nissan Barcelona tindrà lloc el 3 de desembre
La pròxima reunió de la Comissió per la reindustrialització de Nissan Barcelona tindrà lloc el 3 de desembre | NISSAN

 

La Comissió de treball per la reindustrialització de les plantes de Nissan a Barcelona contractarà una empresa externa que assessori aquest procés. A més, s’ha decidit la invitació a la Delegació del Govern a Catalunya com a invitat permanent a les reunions de la Comissió. En reunió, celebrada ahir telemàticament, s’ha realitzat un seguiment sobre altres projectes industrials i s’han aprovat alguns punts sobre el funcionament de la Comissió.

Aquesta ha estat la segona reunió celebrada per la Comissió de treball per la reindustrialització de les plantes de Nissan. Així, tots els agents socials alternatives per mantenir els llocs de treball i el teixit industrial que es veurà afectat pel tancament. A l’anterior sessió es va aprovar la mateixa creació de la Comissió, així com el seu funcionament i el calendari de reunions.

La segona reunió de la Comissió per la reindustrialització de Nissan Barcelona es va celebrar ahir de manera telemàtica

En aquesta segona reunió van participar la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya; i el seu homònim al govern de l’Estat, Raül Blanco. També va ser-hi present el responsable d’Operacions Industrials de Nissan en Espanya, Frank Torres. A més, van assistir-hi els sindicats SIGEN-USOC, CCOO UGT, i CGT, representant els Comitès d’Empresa dels centres de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

A més d’establir la participació d’una empresa externa en funcions d’assessoria, es va informar sobre l’estat d’altres projectes interessats. En aquesta segona sessió també es va aprovar el reglament que regirà el funcionament de la Comissió per la reindustrialització de Nissan Barcelona. Addicionalment, es va acordar la potestat de les institucions i entitats per participar en la Comissió sempre que es consideri necessari. Així, en la pròxima reunió participarà el Consorci de la Zona Franca, propietari dels terrenys on Nissan opera a Catalunya.

La segona sessió dóna continuïtat a la feina realitzada a finals d’octubre

La celebració d’aquesta segona reunió va ser un dels punts establerts a la sessió anterior, celebrada el mes d’octubre. En aquella primera reunió, la Comissió per la reindustrialització de Nissan Barcelona també va acordar donar prioritat la cerca de projectes industrials que puguin donar sortida a tots els centres afectats per la marxa de Nissan. Així, es buscarà maximitzar els llocs de treball i l’ocupació de qualitat per garantir el futur econòmic de la zona. Per tal de buscar solucions enfocades a beneficiar el bé comú, la Comissió per la reindustrialització de Nissan Barcelona col·laborarà activament amb les administracions.

En aquella primera reunió també es va establir el calendari de reunions. Concretament, es van definir reunions mensuals fins al març de 2021. La reunió següent, doncs, tindrà lloc el 3 de desembre.