Consorci de Formació Professional d'Automoció

En la primera reunió, s'ha establert el funcionament de la comissió de treball, així com una calendarització de les sessions
La primera reunió ha establert el funcionament de la comissió de treball, així com una calendarització de les sessions | NISSAN

 

Ja ha tingut lloc la primera reunió de la comissió de treball per la Reindustrialització de Nissan a Barcelona. En aquesta reunió, celebrada de manera telemàtica, han participat representants de la direcció de Nissan Motor Ibèrica, la Representació dels Treballadors i les Administracions públiques. En aquesta primera trobada, s’ha parlat sobre el funcionament de la comissió, els seus objectius i la calendarització de la resta de reunions. La pròxima reunió tindrà lloc el 12 de novembre a les 11.30 hores.

La directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya, ha estat una de les participants d’aquesta primera comissió de treball. També hi ha participat Raül Blanco, secretari general d’Indústria del Govern de l’Estat. En representació de Nissan ha estat present Frank Torres, responsable d’Operacions Industrials de l’empresa d’automoció. Fins a quatre organitzacions sindicals han tingut representants en la primera reunió: SIGEN-USOC, CCOO, UGT i CGT. A més, hi ha hagut representació dels Comitès d’Empresa de les fàbriques de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

El primer pas, establir el funcionament i objectius de la comissió de treball

En aquesta primera reunió telemàtica, s’han establert els aspectes de funcionament de la comissió de treball. Així, empresa, treballadors i administracions han acordat els següents punts:

  • La definició d’un calendari de reunions fins al març de 2021, amb una freqüència mínima d’una reunió al mes.
  • El desenvolupament conjunt d’un reglament sobre el funcionament de la comissió.
  • La priorització d’un o diversos projectes industrials que tinguin en compte les tres fàbriques afectades pel tancament. Aquests projectes també hauran d’anar enfocats a maximitzar l’ocupació, tant directa com indirecta.
  • La màxima col·laboració possible per part de les Administracions públiques, mitjançant els instruments de política actuals. A més, aquesta comissió comptarà amb els recursos que puguin sorgir del Pla de la Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola.
  • La incorporació a la comissió de projectes per garantir el futur de la resta de centres de Nissan a Catalunya. Entre ells, el Centre Tècnic Europeu de Nissan a Barcelona (NTCE-Spain), el centre de distribució NDS i la Direcció de Compres.