Consorci de Formació Professional d'Automoció

La Comissió accelera per resoldre com més aviat el procés de reindustrialització de Nissan Barcelona
La Comissió accelera per resoldre com més aviat el procés de reindustrialització de Nissan Barcelona | NISSAN

La Comissió de reindustrialització de Nissan Barcelona mantindrà al llarg d’aquesta setmana una reunió amb l’empresa Silence per concretar els projectes a les instal·lacions de Montcada i Reixac i la Zona Franca. Silence, fabricant barceloní de vehicles i components elèctrics, lidera les iniciatives de reindustrialització dels terrenys de Nissan a Catalunya. Amb aquesta reunió, la Comissió buscarà de tancar els darrers detalls i arribar a un acord final.

En una reunió celebrada el passat divendres, els diferents integrants del grup de treball van compartir la feina feta durant les darreres setmanes. Així, van arribar a un consens en la viabilitat dels plans estratègics en relació amb el hub d’electromobilitat de Silence. D’altra banda, el dissabte es va donar continuïtat a la proposta que el Consorci de la Zona Franca va impulsar en la reunió anterior de gestionar els terrenys a través d’un únic operador. D’aquesta manera, la Comissió consensua els punts clau per al concurs públic de licitació per a la gestió dels terrenys de la Zona Franca. Gràcies a això, serà possible tenir una proposta cap a finals de junys, amb l’objectiu d’accelerar la consecució d’un acord de reindustrialització.

«El consens sobre la licitació de la gestió dels terrenys de la Zona Franca representen un important avenç en la resolució de la reindustrialització de Nissan»

Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya

Segons Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, el consens sobre la licitació dels terrenys de la Zona Franca «representen un avenç en la resolució de la reindustrialització de Nissan que ens fa ser optimistes». En aquest sentit, comenta que «han estat mesos de treball intens de tots els actors de la Comissió, i avui comencem a veure els primers resultats».

Per la seva part, Frank Torres, responsable d’Operacions Industrials de Nissan a Espanya, destaca que el consens de la Comissió de reindustrialització de Nissan Barcelona «és una mostra del desig de totes les parts per avançar en l’acord final de reindustrialització». Torres també va reivindicar la necessitat d’accelerar el procés «per a assegurar la posada en marxa al més aviat possible dels projectes industrials».

A banda d’Albert CastellanosFrank Torres, a la reunió de divendres va assistir Natàlia Mas, directora general d’Indústria; Josep Maria Monllor, representant de Nissan a la Comissió; Raül Blanco, secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; Carles Prieto, subdelegat del Govern espanyol a Catalunya; i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona. També van ser-hi presents membres dels quatre sindicats presents als Comitès d’Empresa de les fàbriques de Nissan a Catalunya. Finalment, la consultora tècnica KPMG va estar representada per Ignacio Crespo, el seu director d’Estratègia i Transformació.