En el mes vinent, la Comissió designarà un operador que s'encarregui de gestionar els lloguers de les fàbriques
En el mes vinent, la Comissió designarà un operador que s’encarregui de gestionar els lloguers de les fàbriques | NISSAN

La Comissió de reindustrialització de Nissan Barcelona ha consensuat la viabilitat dels plans del hub d’electromobilitat i del fabricant Silence. D’aquesta manera, el grup de treball dona el vistiplau al trasllat d’aquestes dues iniciatives a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. A més, la Comissió ha aprovat que el hub porti a terme els seus processos d’estampació i producció de components a la planta de Montcada i Reixac.

Una vegada definit el repartiment dels espais de la Zona Franca, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha proposat que un únic operador gestioni el lloguer de tots els terrenys. Així, aquest seria responsable de la gestió dels espais de Nissan ocupats pel hub i Silence. D’altra banda, s’encarregaria d’administrar els terrenys on es desenvolupin projectes addicionals. En aquest sentit, la resta dels membres de la Comissió han donat suport a la iniciativa. Ara, el CZFB haurà de fer una proposta en el termini màxim d’un mes.

«Amb la definició de l’operador que gestioni els terrenys de la Zona Franca, podrem fer efectiva la reindustrialització»

Albert Castellanos, secreatri d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, ha destacat la importància de definir l’operador encarregat de gestionar el lloguer dels terrenys de la Zona Franca. Gràcies a aquesta iniciativa, explica, «podrem fer efectiva la ubicació definitiva i accelerar la implementació del hub i Silence».

Per la seva part, Frank Torres, responsable d’Operacions Industrials de Nissan a l’Estat, afirma que «encarem la fase final del procés de reindustrialització donant resposta a l’objectiu comú de tots els integrants de la Comissió». Aquest és, mantenir tots els llocs de treball «gràcies a una solució industrial», indica. Així doncs, Torres confia que s’assolirà un acord entre totes les parts «pròximament».