Consorci de Formació Professional d'Automoció

Industry 4.0 congress
¿Es pot afirmar que estem entrant en una altra revolució industrial? Això sembla. L’automatització dels processos, la digitalització, la utilització del big data, la implementació de la intel·ligència artificial a la producció, tots aquests factors fan que el dibuix d’una fàbrica del segle XIX sigui molt diferent que el d’una del segle XXI. I estem només al principi d’aquesta nova revolució. De tot això i molt més parlarà la Industry 4.0 Congress.

El recinte de Fira de Barcelona acollirà aquest macroesdeveniment que analitzarà les noves dinàmiques del món industrial i analitzarà els seus reptes. D’aquesta forma, del 18 al 20 d’abril més de 380 professionals aportaran la seva experiència i coneixements en àmbits com els de l’automoció, l’alimentació, l’electrònica, el tèxtil o la indústria farmacèutica.

Industry 4.0 Congress: Una visió sostenible de futur

El tema central del congrés serà la sostenibilitat, com crear productes i serveis de valor amb respecte mediambiental i visió sostenible de futur. La cultura verda està molt present en un sector industrial molt afectat per la crisi energètica, sobretot quan la nova llei estatal encamina a aquest sector econòmic clau a la digitalització, l’economia circular i la neutralitat climàtica.

Fòrums, conferències i màster sessions són les bases d’un esdeveniment que es pot descriure com el congrés més gran d’Europa en aquest àmbit. “Aquest any, el congrés parlarà de l’ús de l’automatització, la robòtica o la intel·ligència artificial. Són tecnologies claus per millorar l’eficiència de tots els processos a les plantes industrials”, assegura Òscar Íñigo, màxim responsable d’aquest esdeveniment.

Casos de digitalització i automatització d’èxit

L’Industru 4.0 Congress ofereix als gestors de plantes industrials una perspectiva innovadora de com utilitzar aquestes tecnologies per impulsar la competitivitat. D’aquesta forma, hi haurà casos de digitalització i automatització d’èxit. També s’organitzaran màster sessions especialitzades per fomentar la reflexió i la presa de decisions. Per això, serà el lloc ideal per qualsevol empresari que vulgui impulsar la seva fàbrica cap al futur.

Entre d’altres, també es parlarà de ciberseguretat o la gestió de l’arquitectura i l’urbanisme als polígons. També de la nova simbiosi entre indústria i energia o els nous processos de fabricació com la producció amb zero defectes. A més, s’estudiarà com l’analítica de dades i els nous models de negoci associats milloren la rentabilitat. “El sector industrial es troba en un moment de profunda transformació i modernització. L’automatització i la digitalització són eines per millorar la competitivitat i tindre un menor impacte amb el seu entorn”, afirma Albert Planes, director general d’Advanced Factories, màxims responsables de l’esdeveniment.

380 firmes, de Omron a Mitsubishi

Entre les 380 firmes participants, estaran líders dels seus sectors com Accenture, HP, Mitsubishi ElectricOmron, Capgemini Engineering, Telefònica Tech, Universal Robots, Siemens o Bosch Rextoth. Entre tots presentaran més de 700 solucions innovadores en més de 20.000 metres quadrats.