Consorci de Formació Professional d'Automoció

BNEW llega a su tercera edición
El Rei i Pedro Sánchez van inaugurar la primera edició del BNEW.

 

El món ha canviat i és important adaptar-se als nous paradigmes socials, culturals i, sobretot, econòmics. Per aquest motiu, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona celebra una nova edició del Barcelona New Economy Week. Entre el 3 i el 6 d’octubre, la capital catalana es convertirà en epicentre de l’anomenada indústria 4.0 i totes les seves transformacions tecnològiques i econòmiques.

En la seva tercera edició, aquest fòrum reunirà 600 “speakers”, 130 panells, sessions informatives, taules rodones i debats, amb un total de 180 hores de contingut especialitzat. Participaran un total de 400 empreses, amb una previsió de més de 12.000 assistents.

Set branques temàtiques

El programa està dividit en set branques. Són Digital Industry, Real EstateMobility, Talent, SustainabilityInvest i Experience. Cada una presentarà les tendències més actuals dels diferents sectors de la indústria 4.0 i com aprofitar-se de les noves oportunitats socioeconòmiques que impliquen.

En aquest any d’incertesa mundial per la inflació, la crisi energètica i la guerra d’Ucraïna es parlarà de la humanització digital, les possibilitats dels materials intel·ligents en la construcció de l’economia del futur, la ciberseguretat i el paper de la dona a la tecnologia.

Les noves tendències d’inversió per a les grans i petites empreses

Entre les novetats d’aquest any destaquen un nou panell anomenat BNEW Invest. Indagarà en les noves tendències d’inversió tant per a les grans empreses com per a les pimes. També aprofundirà en les possibilitats d’inversió en energies renovables i les ara omnipresents criptomonedes.

La mobilitat tindrà un apartat destacat. Tant el sector públic com el privat estudiaran sinergies per oferir les millors solucions en temes com la mobilitat elèctrica i sostenible, la “micromobility“, el futur de les ciutats intel·ligents, la relació ciutat-port, els anomenats avions “green” o el futur del ferrocarril.

Quant a la sostenibilitat, es parlarà de temàtiques com el consum sostenible, la importància de l’economia circular o la gestió de residus. Pel que fa al sector immobiliari es parlarà de Poptech, les oficines del futur, l’arquitectura sostenible o les possibilitats que tota ciutat intel·ligent permetrà en un futur pròxim.

Per últim, dins del panell BTalent, es parlarà de la dimensió humana dins de les jerarquies corporatives, el caràcter emprenedor i inversor en aquest nou temps o les noves necessitats formatives. I NBEW Esperience intentarà visibilitzar l’àmplia oferta de cultura i oci de Barcelona. D’aquesta manera, la seu del congrés, l’edifici DFactory, acollirà exposicions d’escultura, pintura o moda.

Convidats d’excepció com Pere Navarro, director general de Trànsit

Aquesta serà la primera edició íntegra, després de les dues primeres marcades per la pandèmia. Entre els ponents destaquen veus autoritzades com Sara Aagensen, secretària d’estat d’Energia; Pere Navarro, director general de la Direcció General de Trànsit: Raül Blanco, secretari general d’Indústria i de les Pimes o Josef Ajram, personalitat pública i especialista en borsa i mercats.

La web de la tercera edició de la BNWE disposa de tota la informació per poder inscriure’s als diferents panells. La primera edició va reunir 10.000 inscrits de 111 països. L’any passat aquesta xifra va pujar als 12.000 participants. Els organitzadors esperen augmentar encara més aquests números a partir del 3 d’octubre. Aquest congrés s’uneix a l’Advanced Factories celebrat el passat mes de març.