El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat que els fons europeus “poden ser una gran oportunitat perquè l’economia catalana pugui reconstruir-se i recuperar-se”. Tanmateix, ha avisat que això només serà possible “si es reparteixen tal com ha definit Brussel·les”. Segons el conseller, Catalunya s’emportaria “una part del pastís de prop del 20%, i no pas del 10% habitual quan Madrid reparteix, per exemple, la inversió pública en les darreres dècades”.
Així doncs, el conseller Tremosa assegura que “les condicions fixades per Brussel·les són una garantia per a Catalunya”. Això permetrà, en les seves paraules, que “l’estat no se’ls gasti en duplicar xarxes d’AVE, construir més aeroports sense avions o més autovies sense trànsit”.
Ramon Tremosa ha fet aquestes declaracions en conferència “L’economia catalana en temps de Covid-19”, que ha tingut lloc en el marc de la cloenda del VI Cicle de Conferències Cambra Lleida “Catalunya, Present i Futur”. De fet, no és el primer cop que el conseller d’Empresa i Coneixement posa de manifest el potencial dels fons europeus pel futur de Catalunya”.
Conseller Tremosa: “L’economia catalana podrà recuperar-se quan es controli la pandèmia”
En aquest escenari, el conseller Tremosa també ha analitzat la situació de l’economia de Catalunya durant la darrera dècada. En la seva opinió, aquesta “presenta uns resultats notables”, que ha obtingut “obrint-se a l’exterior amb un increment de les exportacions i captant inversions”.
El titular d’Empresa i Coneixement també ha volgut parlar sobre els efectes de la crisi econòmica causada per la Covid-19. En aquest sentit, considera que “no és comparable a cap crisi anterior”, perquè “la taxa d’estalvi puja a tot el món”. A més, indica que “la recuperació del comerç és molt ràpida, s’ha aconseguit en 7 mesos”.
Pel que fa a l’economia catalana, Ramon Tremosa creu que aquesta recuperarà “la velocitat de creuer quan es controli la pandèmia amb les vacunes i els tests ràpids”. Respecte a aquesta recuperació, el conseller ha conclòs afirmant que “no hi veig males perspectives”.