El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha creat un marketplace perquè les empreses d’automoció comparteixin coneixements i productes. Empreses i entitats com Ficosa, Tüv Süd Atisae o la Universitat de Vic ja han afegit productes, serveis, formacions i continguts, segons informa el CIAC.

El marketplace neix a partir de la iniciativa del CIAC d’impulsar l’economia de les empreses locals d’automoció. Recentment, el president del clúster, Josep Maria Vall, va adreçar-se a les empreses del sector incentivant l’ús de proveïdors locals, “com més propers millor”. Com indica el CIAC al seu lloc web, “aquest marketplace és conseqüència d’aquesta política de buscar proveïdors locals i l’hem posada en marxa perquè sigui una plataforma de visibilitat per les empreses del sector”.

Com s’utilitza el marketplace del CIAC?

Per tal d’incentivar l’ús del seu marketplace, el CIAC ha publicat a YouTube un breu tutorial per aprendre a fer-lo servir. Per ara, l’ús aquesta eina digital està reservada als socis del CIAC. Tanmateix, des del clúster no es descarta que en el futur s’hi puguin incorporar empreses alienes al CIAC.

Josep Maria Vall, president del CIAC, reivindica els proveïdors locals d’automoció

La iniciativa del CIAC per crear un marketplace propi respon a la seva voluntat d’incentivar l’automoció catalana. De fet, el passat mes d’abril Josep Maria Vall, president del CIAC, va fer una crida per “tornar als proveïdors locals i compensar les carències productives derivades de la Covid-19”. Vall va pronunciar aquestes paraules a un esdeveniment online al qual eren presents representants de més de 80 empreses de l’automoció catalana.

En aquest sentit, Josep Maria Vall va incentivar els socis del CIAC a “buscar el més a prop possible els proveïdors i components que necessiten”. Així, assegurava Vall, s’ajudarien els uns als altres durant la crisi del coronavirus, que un mes després d’aquestes declaracions encara intentem superar.

Amb el llançament del seu marketplace, el CIAC consolida la seva aposta per les empreses de l’automoció catalana.