Les matriculacions dels vehicles híbrids, elèctrics i de gas van créixer un 3,9% durant el juny en relació amb el mateix mes de 2019. En total, s’han venut un total de 15.612 automòbils d’aquestes tipologies. Pel que fa als turismes, les matriculacions han crescut un 7,1% amb 14.996 unitats. Aquest increment resulta especialment destacable tenint en compte que la matriculació total de turismes va caure un 36,7%. Aquest fet demostra que, a poc a poc, creix la confiança cap als vehicles híbrids i l’electromobilitat.

Així, la quota de mercat dels vehicles híbrids, elèctrics i de gas s’ha situat en el 15,5% durant el mes de juny. Els automòbils híbrids han estat la tipologia amb més unitats venudes, ja que han representat el 12% de la quota total. De fet, aquest increment a la matriculació dels vehicles híbrids és el que ha permès aquest increment del 3,9% a les matriculacions dels automòbils alternatius. Tant és així, que les vendes d’híbrids endollables s’han triplicat amb respecte del juny de l’any anterior.

Malgrat els bons resultats obtinguts al mes de juny, les vendes dels vehicles híbrids, elèctrics i de gas s’han reduït un 19% a l’acumulat de l’any. En total, s’han matriculat 63.672 unitats durant els sis primers mesos de 2020. Tanmateix, les vendes d’híbrids endollables han registrat 5.588 matriculacions, un 59% més que durant la primera meitat de 2019.

Els vehicles híbrids experimenten un espectacular creixement

Els vehicles híbrids i els híbrids endollables han estat els grans protagonistes durant el mes de juny. Els primers han experimentat un creixement a les matriculacions del 25% durant el mes de juny. En total, s’han matriculat 11.967 noves unitats. Pel que fa als híbrids endollables, aquest increment ha estat fins i tot més gran. En total, han crescut un espectacular 232% respecte del juny de 2019, amb 1.462 unitats venudes.

Malauradament, aquests excel·lents resultats no s’han traslladat a les matriculacions dels automòbils elèctrics i de gas. La primera modalitat ha patit un descens a les matriculacions del 35% durant el passat juny, ja que només es van enregistrar 908 unitats noves. Els automòbils impulsats per gas van vendre 1.275, un 65% menys que el juny de 2019.