Consorci de Formació Professional d'Automoció

El nou Cupra Formentor
Amb el Formentor, Cupra espera “arribar a tots els amants del motor”. Imatge: Cupra

 

El Cupra Formentor es produirà a la línia 2 de la fàbrica de Seat a Martorell. Es tracta del primer model desenvolupat íntegrament per Cupra, filial esportiva de Seat. El Cupra Formentor serà un SUV crossover que, segons la marca, “combina tecnologia d’avantguarda amb una mecànica d’altes prestacions”. El Formentor es podrà pre-reservar a partir del mes de juliol, i estarà disponible després de la tardor. Inicialment, comptarà amb un motor de 310 CV. Tanmateix, després de 2021 es podrà obtenir la versió híbrida endollable PHEV, amb una autonomia en mode elèctric de 50 kilòmetres.

Segons Cupra, el Formentor “és un SUV crossover d’alt rendiment”. Tal com afirma el fabricant, aquest model combina “l’ADN propi de la marca amb tecnologia d’avantguarda, un llampant disseny exterior, un interior detallat i opcions mecàniques avançades d’altes prestacions”. La filial de Seat també assegura que “el Formentor reuneix sofisticació, innovació i una experiència de conducció dinàmica i intuïtiva”.

Wayne Griffiths: “El Cupra Formentor serà el pilar de la marca”

El conseller delegat de Cupra, Wayne Griffiths, ha provat el nou model a les instal·lacions de Seat a Martorell. L’ha acompanyat Jordi Gené, campió del World Touring Car Championship i pilot de Cupra. Segons el fabricant, “aquesta prova, que s’ha portat a terme seguint tots els protocols exigits de seguretat sanitària, és un punt d’inflexió cap a l’inici de la producció d’aquest nou model”.

En paraules de Wayne Griffiths, “aquest és el primer model exclusivament dissenyat per Cupra”. Griffiths ha afegit que “el Formentor dóna inici al nostre objectiu d’arribar als amants del motor arreu del món”. El directiu de la filial de Seat ha conclòs dient que “després de la inauguració del Cupra Garage i la presentació del Cupra León, el Formentor serà el pilar de la marca en una nova etapa apassionant”.