Multivers presentat per CIAC i desenvolupat per Innovae | INNOVAE

El CIAC, juntament amb les empreses CYP i MOVVO, han desenvolupat un projecte innovador per a l’optimització dels processos productius i logístics del sector de l’automòbil. Gràcies a la col·laboració de la companyia Innovae, han creat un metavers que permet la validació i optimització de cadascuna de les fases de producció d’una manera més eficient i sostenible.

El metavers és una plataforma virtual que permet als professionals de diferents departaments interactuar de forma remota i col·laborativa, sense necessitat de desplaçar-se a altres localitzacions. Aquesta solució permet reduir els costos logístics i eliminar aquells que no aporten valor, guanyant en eficiència i sostenibilitat.

Reduir costos innecessaris i optimitzar la logística

L’ús del metavers permet a les empreses del sector automobilístic validar cadascuna de les fases de producció, evitant la necessitat de crear maquetes i de desplaçar-se a diferents departaments per dur a terme les validacions pertinents. D’aquesta manera, es redueixen costos innecessaris i s’optimitzen els costos logístics, aconseguint una notable millora en l’eficiència dels processos productius.

A més, el metavers permet una col·laboració global en temps real, augmentant l’eficiència i reduint costos en temps i recursos. Això suposa una innovació disruptiva per al sector de l’automòbil, que pot veure millorades les seves pràctiques productives de manera notable.

Metavers corporatiu per a la validació de productes

El metavers desenvolupat per Innovae és una solució virtual que permet a les empreses del sector de l’automòbil validar productes sense moure’s de la seva pròpia oficina. Així, els professionals de diferents departaments poden prendre decisions en un entorn virtual col·laboratiu de forma remota i immersiva, sense necessitat de desplaçar-se a altres localitzacions.

Aquesta solució tecnològica, senzilla i eficient, permet la validació i optimització de cadascuna de les fases de producció, evitant costos innecessaris i optimitzant els costos logístics. Això suposa una notable millora en l’eficiència dels processos productius i en la sostenibilitat del sector de l’automòbil.

Segona fase: Realitat Mixta per validar prototips de fabricació real

En aquesta segona fase, l’ús de la Realitat Mixta permetrà que els professionals puguin validar el prototip real de fabricació amb el contenidor definitiu en el mateix lloc de producció. Això suposa una gran millora en termes d’eficiència i també en la presa de decisions, ja que els professionals podran veure com quedarà el producte final abans de la seva fabricació en sèrie. Així, es reduiran els errors i les possibles modificacions, estalviant temps i recursos.

El metavers corporatiu és una solució innovadora que està cridada a transformar el sector de l’automoció i altres sectors productius, perquè permet una gestió eficient de les tasques i les decisions en temps real, reduint els costos i augmentant la sostenibilitat. El , Innovae, CYP i MOVVO estan liderant aquesta iniciativa que promet revolucionar la manera de treballar en el futur.