Consorci de Formació Professional d'Automoció

Renault ha anunciat en un comunicat la incorporació de Luca de Meo com a director general. D’aquesta manera, la firma francesa es fa amb la cara visible de l’espectacular creixement de Seat durant els darrers anys. De Meo començarà les seves funcions a Renault a partir de l’1 de juliol. El seu primer gran repte, apropar les postures amb Nissan (soci de Renault) i recuperar la situació econòmica de la firma francesa.

Luca de Meo, el nou director de general de Renault
Luca de Meo exercirà com a director general de Renault a partir de l’1 de juliol. Imatge: Renault

 

La direcció de Renault ha considerat “la carrera, l’experiència i l’èxit” de Luca de Meo als seus càrrecs anteriors. Per Renault, de Meo “combina totes aquestes qualitats per tal de contribuir a tots els aspectes del desenvolupament i la transformació del  Grup Renault”.

Fins a la incorporació de Luca de Meo a Renault, Clotilde Delbos exercirà com a directora general de manera interina. El comunicat afirma que, un cop el milanès ocupi el càrrec a partir de l’1 de juliol, Clotilde Delbos assumirà el càrrec de vicedirectora general. El mateix comunicat expressa “confiança plena” en la nova direcció del grup, i dessitja els “tots els èxits a la seva missió”.

Jean-Dominique Senard: “Luca de Meo és un gran estratega i un visionari”

El comunicat de Renault recull les paraules el seu president, Jean-Dominique Senard, sobre els canvis a la cúpula de la firma francesa. Senard es mostra “encantat amb la nova direcció, que marca un pas decisiu per al Grup i per l’Aliança amb Nissan”. Sobre Luca de Meo, el president de Renault ha afirmat que “és un gran estratega i un visionari d’un món de l’automoció molt canviant. La seva experiència i la seva passió pels automòbils fan d’ell un actiu molt important per al Grup”.

Jean-Dominique Senard també ha volgut “agrair a Clotilde Delbos, per exercir excepcionalment la direcció del Grup de manera interina. Ha demostrat dia rere dia el seu compromís i determinació en els seus serveis a Renault”. A més, ha afegit que “junts, de Meo i Delbos, amb el suport d’un comitè executiu renovat, formaran un equip de gran qualitat i talent, a l’alçada de les ambicions de Renault”.

Luca de Meo haurà de portar a Renault els èxits obtinguts a Seat

L’etapa de Luca de Meo a Renault estarà plena de reptes ja des del principi. El més prioritari, tornar la normalitat a l’Aliança Renault-Nissan, després de la fuga de Carlos Ghosn i dels mals resultats econòmics dels darrers anys. Segons l’Agencia France Presse, des de la detenció de Carlos Ghosn per frau fiscal, les accions de Renault han perdut més de la meitat del seu valor.

De Meo, doncs, haurà de traslladar a Renault les capacitats de lideratge mostrades durant la seva etapa a Seat, del 2015 al 2020. En aquest lustre, amb l’italià al capdavant Seat va obtenir els millors resultats econòmics de la seva història. De fet, la firma de Martorell va experimentar un creixement anual superior al 10% durant tres anys consecutius (2017, 2018 i 2019). En conseqüència, l’any 2019 Seat va obtenir el volum més gran de vendes de la seva història per segon any consecutiu.

El directiu nascut a Milà també va mostrar els seus dots de visionari per fer que Seat s’adaptés als grans reptes del sector de l’automoció. Un d’aquests reptes va ser l’adopció de Seat del vehicle elèctric i la mobilitat urbana. En aquests anys, l’empresa d’automoció va treure als mercats el Seat Mii electric i el Seat EXS, el seu primer patinet elèctric. L’altre gran repte per de Meo va ser el llançament i desenvolupament de Cupra, la filial esportiva de Seat. El 2019, en el seu segon any d’existència, Cupra va vendre un total de 25.000 vehicles, fet que va suposar un creixement anual del 71,4%.