Consorci de Formació Professional d'Automoció

Els treballadors de Seat rebran un bonus de 1.550 euros bruts pel rècord de beneficis obtingut l’any 2019. L’any passat, l’empresa d’automoció va vendre un total de 574.100 automòbils, un 10,9% més que el 2018. Aquest augment en el volum de vendes el 2019 els va permetre incrementar els seus beneficis en un 45,1% respecte de l’any anterior. Malgrat aquesta bonificació per recompensar els seus treballadors pels excel·lents resultats de 2019, Seat no és aliena a la crisi del coronavirus. Per aquesta raó,  l’empresa de Martorell  ha anunciat un ERTO per la seva plantilla.

Seat recompensarà els seus treballadors amb un bonus de 1.550 euros pels grans resultats de 2019
Gràfica-resum dels resultats de Seat l’any 2019. Imatge: Seat

 

“Per quart any consecutiu, després de l’aprovació del conveni col·lectiu en 2016, la companyia distribuirà una paga de beneficis pels resultats obtinguts”, afirma Seat. Aquesta política de bonificació ha permés a la firma del grup Volkswagen abonar “gairebé 4.000 euros a cada treballador” per aquest concepte des de 2016. El bonus d’enguany es farà efectiu el dia 15 d’abril.

El bonus de Seat d’aquest any, el més alt de la seva història

El bonus de 1.550 euros bruts que rebran els treballadors de Seat és el més alt des de la seva implantació l’any 2016. La iniciativa va néixer per satisfer la petició dels sindicats UGT i CCOO, que reclamaven un reconeixement als esforços de la plantilla.

El vicepresident de Recursos Humans, Xavier Ros, ha destacat que “2019 va ser, de nou, un any rècord per Seta gràcies als professionals que formen part de la companyia. Aquesta paga de beneficis històrica és la nostra forma d’agrair el compromís i la dedicació de tothom per obtenir els excel·lents resultats del passat exercici”.

L’empresa d’automoció anuncia un ERTO a causa del coronavirus

Malgrat els esforços de Seat per recompensar els seus treballadors pels bons resultats de 2019, sembla ser que aquest 2020 no serà un any tan positiu per l’empresa d’automoció. Seat ha anunciat un ERTO de causa major a conseqüència de la crisi del coronavirus, tal com han fet moltes de  les empreses del sector.

En el cas de Seat, l’ERTO només s’aplicarà a les persones que hagin d’interrompre la seva activitat laboral a causa del Covid-19. A més, es complementarà la prestació d’atur fins a arribar al 80% de la quantitat equivalent als conceptes de salari, més el complement de previsió multiplicat per 14 i dividit per 12.

Seat afronta un 2020 complicat després d’un 2019 històric

Fa dos mesos, abans de l’expansió del coronavirus arreu del món, ja parlàvem sobre les dificultats que Seat haurà de fer front en aquest 2020. El començament de l’any va estar marcat per la marxa de Luca de Meo el 7 de gener. El directiu italià va ser la cara visible dels excel·lents resultats que Seat va obtenir any rere any des de la seva arribada el 2015. Carsten Isensee, vicepresident de Finances, va assumir la direcció de manera interina i, fins al moment, encara no s’ha anunciat cap relleu definitiu.

A banda dels canvis a la direcció, l’empresa d’automoció s’enfrontava a un 2020 ple de reptes. Un d’ells, el de garantir la producció de vehicles a la fàbrica de Martorell durant els anys vinents. El segon, el de mantenir la dinàmica dels anys anteriors d’apostar per la mobilitat elèctrica i urbana. Ara, a aquests grans reptes se suma la gestió de la crisi del coronavirus.