Ernest Bou recull el premi Accelera Martorell a la millor idea d'emprenedoria a l'automoció
Ernest Bou recull el premi Accelera Martorell a la millor idea d’emprenedoria a l’automoció | MARTORELLDIGITAL

 

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell ha acollit la cloenda de la 2a edició del programa Accelera Martorell: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció. En aquest acte, també es va lliurar el premi a la millor idea emprenedora al sector de l’automoció. El premiat va ser Ernest Bou, fundador de l’start-up EMES3D. Així, Bou va guanyar un premi de 2.500 euros i un any d’allotjament gratuït al Viver del Molí Empresa.

L’acte va comptar amb la participació de Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; i Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. A més, van intervenir-hi Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC); i Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme.

EMES3D, premi Accelera Martorell a la millor idea innovadora

EMES3D és una empresa d’impressió en 3D. Concretament, en la creació i enginyeria d’utillatges i peces en fabricació additiva de proximitat. El seu model de negoci permet reduir tant el cost com el temps de producció. Sobretot, si es compara amb els mètodes tradicionals de fabricació per mecanitzat.

Segons Ernest Bou, «a través del 3D es poden crear estructures per a l’automoció fent servir el plàstic, es pot produir localment de forma fàcil i et permet més llibertat de disseny». L’emprenedor assegura que «estalviem un 30% de cost directe de peça i un 50% més ràpid en la fabricació».

«L’automoció necessita idees brillants i aprofitar el talent que tenim»

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Paral·lelament, es van presentar altres projectes durant la cloenda d’Accelera Martorell. Per exemple, EasyLean Digitalización Rentable d’Erik López; IStation de Jordi Querol i Ernesto Biempica; Signals In Motion de Joan Molist i Guia d’Alex Valverde.

A la resta de participants, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, els va felicitar per la seva participació. Alhora, es va animar a seguir treballant, perquè «l’automoció necessita idees brillants, i necessitem aprofitar el talent que tenim».

«Suposem el 20% de tots els cotxes que es fabriquen a l’estat espanyol»

Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement

Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat, va afirmar que «l’automoció té un pes significatiu dins la nostra economia per ell sol i per l’efecte multiplicador». Així, Ferrer va recordar que «suposem el 20% de tots els cotxes que es fabriquen a l’estat espanyol i generem gairebé un 10% del PIB del país». Tanmateix, Joaquim Ferrer va reconèixer que «en poder mantenir aquesta posició de privilegi hem d’evolucionar i generar emprenedoria». En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Competitivitat considera que «aquest programa busca generar aquest cultiu en la seva etapa inicial».

L’acte també va comptar amb la participació de Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya. Així doncs, Vall va destacar que «l’automobilístic ha estat sempre un sector de millora continua, sobretot per la gran necessitat del sector d’abaratir costos». Per això, el responsable del CIAC va voler animar tothom «a seguir lluitant per aquesta indústria apassionant, capdavantera, que dona possibilitat de creativitat i de reconeixement, perquè a cadascuna de les coses que millorem a l’automòbil hi va una part nostra al darrere».