Consorci de Formació Professional d'Automoció

L’any passat, Seat va establir un acord de col·laboració amb Grupo Sesé, empresa de logística amb seu a Abrera. Mitjançant aquest acord, Seat ha implementat l’ús de drons per transportar peces de recanvi a la seva fàbrica de Martorell. Ara, l’èxit d’aquesta iniciativa ha despertat l’interès d’altres empreses d’automoció per col·laborar amb el Grupo Sesé.

Segons Manuel Solans, gerent d’IT de Supply Chain del Grupo Sesé, un altre proveïdor d’automoció, “de la zona de la planta de Seat a Martorell”, estaria interessat a col·laborar amb l’empresa de logística. D’altra banda, Solans assegura que un fabricant d’automoció de Mèxic ha contactat amb l’empresa d’Abrera “per desenvolupar un nou model operatiu”.

Grupo Sesé ajuda Seat a estalviar temps i reduir les emissions

Mitjançant l’ús de drons, Seat transporta peces d’automòbils des del centre logístic del Grupo Sesé, a Abrera, fins a la seva fàbrica de Martorell. En total, els drons triguen 4 minuts a recórrer els dos quilòmetres que separen ambdues instal·lacions. Després, Seat s’encarrega de portar aquestes peces a la línia de muntatge. El procés complet triga uns 15 minuts en total. Prèviament a l’ús de drons, Seat transportava els recanvis amb camions, amb els quals el mateix procés tenia una durada de 90 minuts. Per tant, l’acord de col·laboració amb el Grupo Sesé permet Seat estalviar una considerable quantitat de temps. A més, ajuda a reduir les emissions, ja que s’evita l’ús de combustibles fòssils i els drons es carreguen mitjançant energies renovables.

Tot i el seu èxit, aquest programa encara es troba en fase de desenvolupament. Segons Manuel Solans, aviat acabarà la prova pilot amb vols experimentals. Solans assegura que entre finals del setembre i principis d’octubre “acudirem un altre cop a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) a presentar la situació actual del projecte”. Amb el vistiplau d’aquest ens, “podrem realitzar vols operatius”, afirma.

Manuel Solans: “Els drons han arribat a la logística 4.0 per quedar-s’hi”

En l’opinió de Manuel Solans, “els drons han arribat a la logística 4.0 per quedar-s’hi”. L’èxit preliminar obtingut amb Seat “ha obert noves oportunitats per col·laborar amb altres empreses interessades”, indica. Segons el directiu, l’ús de drons per transportar peces d’automoció hauria cridat l’atenció d’un altre empresa d’automoció “de la zona de Martorell”. Així doncs, aquesta empresa “ha sol·licitat que també li subministrem peces a la seva fàbrica mitjançant drons”.

D’altra banda, Solans també ha explicat que un fabricant d’automoció de Mèxic va contactar el Grupo Sesé el mes passat. En aquest sentit, l’empresari afirma que “estem avaluant com podríem desenvolupar un model operatiu que pugui generar valor al seu procés logístic”.