Consorci de Formació Professional d'Automoció

Giravolta és una aplicació de SEAT:CODE, filial de SEAT encarregada del desenvolupament de software
Giravolta és una aplicació de SEAT:CODE, filial de SEAT encarregada del desenvolupament de software | SEAT

L’empresa d’automoció SEAT ja exporta el seu software de mobilitat, Giravolta, a altres països europeus. D’aquesta manera, està disponible a l’Estat espanyol, Alemanya, Irlanda, Finlàndia, Suècia i Grècia. Giravolta és un programari que actualment compta amb 120.000 usuaris i gestiona més de 3.200 vehicles (entre automòbils, motocicletes, bicicletes i patinets). Gràcies a aquesta expansió, SEAT confia que aquesta xifra arribi als 10.000 vehicles en els mesos vinents.

Giravolta va ser dissenyat a SEAT:CODE, el centre de desenvolupament de software que la companyia té a Martorell. En total, més de 200 persones treballen en unes instal·lacions on, en el darrer any, s’hi han desenvolupat 65 projectes diferents.

«Gràcies a Giravolta, podem reduir l’impacte mediambiental, així com millorar l’eficiència del tràfic i l’aparcament a les ciutats»

Carlos Buenosvinos, CEO de SEAT:CODE

Segons David Powels, vicepresident de Finances i IT de SEAT S.A., «la digitalització i l’electrificació són les principals transformacions a les quals fa front l’automoció». Per això, considera que «el desenvolupament de software és clau». En aquest sentit, afirma que «l’esperit d’start-up de SEAT:CODE i l’experiència de SEAT S.A. són un binomi perfecte pel futur».

Per la seva part, el CEO de SEAT:CODE, Carlos Buenosvinos, destaca que «fer el salt internacional és una passada endavant molt important per a SEAT:CODE». Gràcies a Giravolta, Buenosvinos assegura que «podem optimitzar les flotes de vehicles de ciutats i empreses». En conseqüència, això implicarà «reduir l’impacte ambiental i millorar l’eficiència del tràfic, així com l’aparcament a les ciutats», explica.

Giravolta: què és i quins beneficis aporta?

Giravolta és un software que facilita a empreses i administracions públiques un control real de les seves flotes de vehicles. A més, proveeix de dades anònimes per fer mesurar diferents estadístiques, alhora que permet reduir costos i emissions de CO₂. Pel que fa als usuaris, les aplicacions que incorporen Giravolta els donen la possibilitat de reservar un vehicle de la seva preferència i obrir-lo sense necessitat d’una clau física.

Els aplicatius de mobilitat compartida, doncs, són els grans beneficiaris de Giravolta. La plataforma de motorsharing de SEAT, SEAT MÓ, va ser la primera a incorporar el software. Posteriorment, altres companyies, com Bleeper a Dublin, van començar a utilitzar Giravolta per gestionar la seva flota de 1.000 bicicletes a la capital germànica.

SEAT:CODE, dos anys impulsant la digitalització de SEAT

SEAT:CODE, branca de SEAT destinada al desenvolupament de software, va néixer fa dos anys. Actualment, té una plantilla de més de 200 persones, provinents de 16 nacionalitats. L’equip està constituït per enginyers de softwaredata scientists, experts en mobilitat i dissenyadors d’experiència d’usuari.

Durant aquest bienni, mitjançant SEAT:CODE la companyia de Martorell ha portat a terme diferents accions i estratègies de digitalització. Per exemple, un sistema de manteniment predictiu per prevenir possibles incidències als robots de la línia de producció. A més, gràcies a Giravolta, els treballadors i treballadores de SEAT poden moure’s per les instal·lacions mitjançant vehicles d’ús compartit.