Malgrat la crisi causada per la Covid-19, SEAT:CODE va duplicar la seva plantilla durant el 2020
Malgrat la crisi causada per la Covid-19, SEAT:CODE va duplicar la seva plantilla durant el 2020 | SEAT

 

L’empresa d’automoció Seat continua apostant per la seva transformació digital a través de SEAT:CODE, el seu centre de desenvolupament de software. Durant el darrer any, marcat per la pandèmia de la Covid-19, SEAT:CODE ha incorporat 85 nous treballadors. Actualment aquestes instal·lacions compten amb una plantilla de gairebé 150 persones. Així, en un any particularment complicat pel que fa a l’ocupació, Seat ha aconseguit doblar els empleats en aquest departament.

Aquesta política de contractació va permetre que SEAT:CODE entregués 33 projectes el 2020. Un d’ells va ser  la seva primera plataforma de mobilitat, que permet gestionar el servei de motorsharing SEAT MÓ.

El 2020, un any de creixement per SEAT:CODE

Malgrat els greus efectes que la Covid-19 va tenir sobre l’automoció, el 2020 va ser un any de creixement a tots els nivells per SEAT:CODE. Dels més de trenta projectes portats a terme, un dels més destacats va ser la creació d’una nova plataforma de mobilitat multimodal. Aquesta aplicació, disponible tant a iOS com a Android, permet gestionar flotes de vehicles de manera 100% digital. La plataforma creada per SEAT:CODE també ofereix un sistema de geolocalització per monitorar tots els vehicles connectats en temps real. A més, permet editar les zones d’aparcament o gestionar els pagaments dels usuaris. L’èxit d’aquest programa en la gestió dels vehicles de SEAT MÓ ha provocat que altres empreses i operadors l’hagin implementat.

Projectes com aquest han permès el ràpid creixement de la companyia des de la seva creació el juliol de 2019. Per celebrar el seu aniversari, l’any passat van inaugurar una nova seu a La Rambla de Barcelona. Situada en un edifici històric de l’any 1910, disposa de 2.100 metres quadrats distribuïts en quatre plantes.

Una plantilla diversa, creixent  i inclusiva

El vicepresident executiu de Finances i IT de Seat, Carsten Isensee, afirma que “actualment ja comptem amb gairebé 150 professionals, 85 contractats el 2020”. Segons el directiu de Seat, aquests treballadors “es dediquen a liderar la transformació digital de la companyia, a més de crear aplicacions i solucions digitals pels nostres clients”. Aquesta plantilla està conformada per persones provinents de 15 nacionalitats diferents. A més, un 20% de la plantilla està conformada per dones.

El compromís de Seat per la inclusivitat va materialitzar-se el mes de novembre amb la contractació de cinc nous treballadors provinents de la línia de producció d’automòbils a Martorell. A través d’un programa de reciclatge professional, aquestes cinc persones van incorporar-se a SEAT:CODE com a programadors júniors. Segons indica Seat, “aquest projecte exemplifica la transformació laboral i industrial que es viurà en els propers anys”.