El nou aplicatiu ha estat desenvolupat per les àrees de Software i Producció de Seat
El nou aplicatiu ha estat desenvolupat per les àrees de Software i Producció de Seat | SEAT

Seat ha creat un nou sistema digital de manteniment predictiu pels robots de la seva fàbrica a Martorell. Aquest software permet detectar possibles incidències abans que aquestes tinguin lloc. Així, es preveuen possibles interrupcions i s’optimitzen els ritmes de producció. Aquesta iniciativa està emmarcada en el cloud industrial Digital Production Platform (DPP). Gràcies a aquest projecte, Seat col·labora amb Amazon Web Services i Siemens per optimitzar els seus processos logístics.

El nou sistema de manteniment predictiu ha estat elaborat conjuntament pel departament de Producció de Seat i Seat:Code, el centre de desenvolupament de software de l’empresa d’automoció. Segons ha explicat Seat en un comunicat, aquest «sistema pioner» de manteniment predictiu farà de Martorell «una fàbrica més eficient, intel·ligent i connectada».

«El nou sistema de manteniment predictiu permet Seat avançar cap al concepte d’Smart Factory»

Herbert Steiner, vicepresident de Producció i Logística de Seat

Tal com s’ha dit, el nou sistema digital de Seat permet fer un manteniment predictiu dels seus robots. Per mitjà de la informació generada pels robots, el software pot processar i analitzar les dades per predir quan aquests podrien experimentar problemes. D’aquesta manera, es reduiran les interrupcions a la línia de producció i es millorarà la productivitat.

Segons Herbert Steiner, vicepresident de Producció i Logística de Seat, assegura que «la fàbrica de Martorell està immersa en un procés de transformació digital». Aquesta evolució, indica Steiner, està basada en «solucions tecnològiques punteres del sector de l’automoció». A més, el directiu ha destacat que «gràcies a aquest nou sistema de manteniment predictiu, fem una passada endavant cap al desplegament del nostre concepte Smart Factory». Aquest terme, explica, «aportarà més potencial en termes de productivitat».

El Digital Production Platform permetrà connectar les diferents fàbriques del Grup Volkswagen

El CEO de Seat:Code, Carlos Buenosvinos, afirma que «ara tenim la capacitat de detectar possibles incidències, anticipant així un futur problema dies abans que aquest succeeixi». Per tant, ara Seat té la capacitat «d’analitzar encara millor els processos, ser més productius i establir una sòlida plataforma per a la innovació futura».

La creació d’aquest nou software predictiu forma part de la iniciativa de Seat i el Grup Volkswagen per modernitzar els seus processos productius. La gran aposta d’aquesta iniciativa és el desplegament del Digital Production Platform. Es tracta d’un cloud industrial creat de manera conjunta amb Amazon. Aquest servei integra les diferents fàbriques del Grup Volkswagen. La plataforma, doncs, fa servir la tecnologia d’Amazon Web Services, empresa de referència en el sector d’aplicatius al núvol. Específicament, el DPP proporciona altes capacitats tecnològiques en els àmbits de la producció, la logística i la cadena de subministrament.