Consorci de Formació Professional d'Automoció

Gerardo Pérez Giménez ha estat reescollit com a president de Faconauto, patronal que integra associacions de concessionaris d’automoció. Pérez ha rebut el 95% dels vots durant la darrera Assemblea General celebrada per Faconauto. Amb aquesta renovació del càrrec, Gerardo Pérez Giménez continuarà com a president de Faconauto durant els pròxims tres anys.

Durant el seu discurs d’acceptació del càrrec, l’empresari de Jaén ha valorat la feina de Faconauto durant els últims anys per donar veu als concessionaris davant les administracions públiques. A més, ha destacat que “s’hagin posicionat com un actor protagonista a l’agenda política i sectorial amb un discurs proper i positiu, però ferm”. Gerardo Pérez Giménez també ha volgut recordar “la visibilitat que ha guanyat la marca Faconauto, fet que ha impulsat la seva representativitat”.

El gran objectiu de Gerardo Pérez Giménez: la seguretat jurídica dels concessionaris

Gerardo Pérez Giménez ha establert les directrius pel seu nou mandat. El seu principal objectiu serà assolir la seguretat jurídica dels concessionaris a l’actual context de canvi i digitalització que està experimentant l’automoció. Tanmateix, Pérez ha reconegut que Faconauto encara té feina per tal d’assolir els seus tres principals reptes. El primer, atreure el talent femení i jove cap al sector de l’automoció, mitjançant el seu programa Faconauto Woman.

El seu segon gran repte serà el compliment de les necessitats de digitalització, formació professional i gestió del talent als concessionaris. Per tal d’assolir aquest objectiu, l’associació ha creat Faconauto University. Es tracta d’una plataforma de formació professional i coaching, enfocada a preparar als professionals dels concessionaris en àmbits com la digitalització, el vehicle elèctric o els nous hàbits i canals de compra dels clients.

Finalment, l’altre gran obstacle que Faconauto haurà de superar és aconseguir que els concessionaris siguin part activa per avançar cap a una mobilitat més sostenible. A més, Gerardo Pérez Giménez també ha destacat la necessitat d’impulsar “la representació de Faconauto a totes les comunitats autònomes, així com el seu posicionament a Europa”.

El nou Comitè Executiu de Faconauto

A més de la reelecció de Gerardo Pérez Giménez com a nou president, Faconauto també ha renovat la meitat del seu Comitè Executiu. Amb aquestes modificacions, la direcció de l’associació de concessionaris queda establerta de la següent manera:

  • Vicepresident primer: Agustí García (Grup Vallescar, Catalunya).
  • Vicepresident segon: Aitor Arévalo (Grup Avolo, Andalusia).
  • Vicepresident tercer: Francisco Moncaleán (Grup Hercos, Cantàbria).
  • Vocals: Daniel Orejas (Grup Leo Motor, Astúries), Manuel Sánchez (Grup Rafael Alonso, Illes Canàries), Ignacio de Benito (Grup Deysa, Comunitat de Madrid), Mariví Bartolomé (Grup Bartolomé, Comunitat de Madrid), Miquel Martí (Grup Moventia, Catalunya), Francisco Galnares (Grup Syrsa, Andalusia), Roberto Rodríguez (Grup Auto Iregua, La Rioja) i Félix Nicolás (Grup Tarraco, Catalunya).