Consorci de Formació Professional d'Automoció

La Comissió de Treball per la Reindustrialització de Nissan Barcelona ha acordat sol·licitar a les empreses interessades les seves ofertes vinculants. A més, l’equip de treball ha confirmat l’arribada de nues noves expressions d’interés per reindustrialitzar les fàbriques. En aquest cas, es tracta de dos fabricants d’automòbils asiàtics.

La Comissió va reunir-se el passat dijous de manera telemàtica. L’acte va comptar amb l’assistència de  Natàlia Mas, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya; Jordi Carbonell, subdirector general de Política Industrial de la Generalitat de Catalunya; Raül Blanco, secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; Carles Prieto, subdelegat del Govern espanyol a Catalunya; Sergio Alcaraz, director d’Enginyeria i representant de Nissan a la Comissió; Frank Torres, responsable d’Operacions Industrials de Nissan a Espanya; i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). A més, van participar-hi les quatre organitzacions sindicals mab representació als comitès d’Empresa de les plantes de Nissan a Zona Franca, Montcada i Reixach, Sant Andreu de la Barca i NDS. Per la seva part, la consultora KPMG va comptar amb la representació d’Ignacio Crespo, director d’Estratègia i Transformació.

Ara, les empreses interessades en Nissan Barcelona han de presentar les seves ofertes vinculants

A partir d’ara, doncs, totes les empreses interessades hauran de presentar les seves ofertes vinculants per la reindustrialització de Nissan Barcelona. En aquest sentit, una de les propostes planteja la creació d’un hub d’electromobilitat. La resta, en canvi, van orientades a la fabricació de vehicles de mobilitat sostenible. A més, un d’aquests fabricants d’automoció ha confirmat la seva incorporació al hub d’electromobilitat abans esmentat.

Totes les empreses interessades hauran de presentar les seves ofertes abans de setembre. En aquest temps, les companyies tindran accés a tota la informació relacionada amb el procés de reindustrialització. Un cop enviades les ofertes, doncs, els interessats hauran d’exposar la seva proposta davant la Comissió. Posteriorment, a partir de l’1 d’octubre, les empreses seleccionades entraran en la fase de negociació del contracte final amb tots els membres de la Comissió.

«Entrem a la fase definitiva pel procés de reindustrialització»

Natàlia Mas, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya

La directora general d’Indústria de la Generalitat, Natàlia Mas, ha destacat la necessitat de conèixer de primera mà les propostes d’inversió. Per això, pròximament els membres de la Comissió han acordat reunir-se amb les empreses interessades en el procés de reindustrialització. En aquest sentit, ha afirmat que «entrem a la fase definitiva pel procés de reindustrialització». A més, s’ha compromès a «treballar amb rigor per trobar la millor opció de futur per les plantes i els treballadors».

Per la seva part, Sergio Alcaraz, director d’Enginyeria i representant de Nissan a la Comissió, assegura que «des de Nissan continuarem facilitant els treballs de la Comissió». Així, Alcaraz espera que «els potencials inversors en la reindustrialització de Nissan Barcelona accelerin el procés i presentin les sevs ofertes vinculants».