El Departament d’Empresa i Treball ha obert aquesta setmana el tràmit per acollir-se a les noves ajudes per a persones en expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), i treballadors fixos discontinus. En total, s’hi destinaran 20 milions d’euros, els quals beneficiaran unes 26.000 persones. Cadascuna d’elles rebrà un pagament únic d’entre 600 i 700 euros, segons quant de temps hagin estat en situació d’ERTO.

L’objectiu de les ajudes és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones més afectades pels ERTO derivats de la Covid-19. La prestació també servirà per alleugerir la situació de les persones amb un contracte fix discontinu. Aquest col·lectiu, habitualment dedicat a activitats estacionals en el sector serveis, ha estat un dels més afectats per la pandèmia.

Qui pot accedir a les noves ajudes per a les persones afectades pels ERTO?

Les noves ajudes estaran disponibles per totes les persones residents a Catalunya que s’hagin vist afectades per un ERTO entre l’1 i el 31 de gener de 2022. A més, també podran accedir-hi  els treballadors amb contracte fix discontinu que cobrin la prestació extraordinària com a mínim un dia entre l’1 de gener i el 31 de gener de 2022, o tinguin pendent el reconeixement en el mateix període. A les persones que hagin estat en situació d’ERTO durant més de noranta dies fins al 31 de gener, les correspondrà una prestació de 700 euros. En el cas que hagin estat afectades un temps inferior, la subvenció serà de 600 euros. D’altra banda, per poder acollir-se als ajuts cal estar al corrent en el compliment de les obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social.

Com pots accedir als ajuts?

Per poder beneficiar-se de les ajudes només cal inscriure’s en un formulari habilitat al lloc web del Servei Públic d’Ocupació (SOC). El termini per sol·licitar-les finalitza el 14 d’abril de 2022 a les 14:00 hores. Aquest tràmit actua com a sol·licitud i, per tant, no cal fer-ne cap altre. La inscripció al registre es duu a terme mitjançant tràmit telemàtic i es requereix la signatura digital de la persona sol·licitant.

Podeu trobar tota la informació al lloc web del SOC, per telèfon (trucant al 012 de dilluns a divendres de 8:00 a 22:00 hores; o al 900 800 046 de dilluns a divendres entre les 9:00 i les 14:00 hores), o enviant un correu electrònic a tercerajutertocovid19.soc@gencat.cat.

Igualment, podeu consultar-ne tots els detalls de manera ràpida, senzilla i visual en la següent infografia elaborada pel Departament de Treball.