Després de l’èxit de la primera trobada d’aquest any, el centre tecnològic Eurecat ha tornat a acollir els membres del CIAC, aquest cop a les seves instal·lacions situades a Manresa.
Durant la visita, Eurecat va posar en relleu el seu compromís amb l’impuls de projectes d’R+D+I, així com amb el desenvolupament de nous materials, processos de fabricació i laboratoris, amb l’objectiu de fer la indústria de l’automòbil més eficient, productiva, intel·ligent i competitiva.
L’Alfred Beltran, responsable de Desenvolupament de Negoci del Mercat Automoció, juntament amb els investigadors Jaume Pujante i David Frómeta Gutiérrez, i l’Anna Gimenez Pujol, promotora tecnològica en l’àrea de Sostenibilitat, van ser els encarregats de guiar els assistents en aquesta jornada. Van destacar especialment les activitats desenvolupades a la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics, així com els projectes centrats en la sostenibilitat i el reciclatge de materials.
La jornada va concloure amb una visita a les instal·lacions d’Eurecat, on es va poder observar de prop la feina que es realitza en els laboratoris de Metalls i Sostenibilitat, consolidant-se com el principal centre tecnològic de Catalunya i un dels més grans del sud d’Europa en investigació privada.
Eurecat destaca pel seu enfocament multisectorial i multitecnològic, que li permet abordar grans reptes en àmbits claus per a la indústria.
Amb presència arreu de Catalunya, Madrid, Màlaga i Xile, Eurecat compta amb infraestructures i laboratoris d’última generació en àmbits com la tecnologia de l’aigua, els dispositius mèdics, la nutrició personalitzada, l’electrònica integrada, la intel·ligència artificial en entorns industrials, els materials lleugers i la robòtica cognitiva, entre d’altres. Aquest enfocament diversificat els permet afrontar amb èxit desafiaments complexos en els camps tecnològic, ambiental i energètic.
Líders en la captació de fons competitius d’R+D+I
Les xifres d’Eurecat són destacables. És l’organització privada catalana líder en retorn de l’Horitzó 2020, amb un retorn de 90 milions d’euros en els programes H2020 i Horizon Europe (2014-2023), i la quarta a nivell espanyol. A més, és el centre de recerca i tecnologia amb més participacions en Digital Innovation Hubs finançats pel programa H2020 a Espanya.