El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la presentació del Gran Premi
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la presentació del Gran Premi | MIQUEL ROVIRA

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha participat aquesta setmana en l’acte de presentació de la 32a edició del Gran Premi d’Espanya de la Fórmula 1. L’esdeveniment se celebrarà els dies 20, 21 i 22 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló (Vallès Oriental).

L’acte de presentació va estar presidit pel mateix conseller, que també és l’actual president del Circuit de Barcelona-Catalunya. A més, va comptar amb la participació de Josep Mateu, president del RACC; Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló; Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona; i Josep Lluís Santamaría, director del circuit. També van ser-hi presents diversos pilots vinculats a l’automobilisme, com Pedro Martínez de la Rosa (Fórmula 1), Pepe Martí (Fórmula 3) i Belén García (W Series).

«Volem convertir el Circuit de Barcelona-Catalunya en model i referència de la sostenibilitat i la digitalització»

Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball i president del Circuit de Barcelona-Catalunya

Durant la presentació del Gran Premi, el conseller Torrent ha assegurat que «volem convertir el Circuit de Barcelona-Catalunya en model i referència de la sostenibilitat i la digitalització i ha de ser el trampolí d’aquests canvis». D’altra banda, el titular d’Empres ai Treball va recordar que «hem garantit la continuïtat del Gran Premi fins al 2026». Aquest període d’estabilitat permetrà, segons explica, «treballar en la transformació tant de la infraestructura com del model». En relació amb aquest tema, Roger Torrent ha anunciat que aviat es presentarà el Pla Estratègic del Circuit.

Per la seva part, el director del Circuit de Barcelona-Catalunya, Josep Lluís Santamaría, ha afirmat que «és un orgull poder ser a la ciutat de Barcelona presentant la 32a edició consecutiva del GP». Posteriorment, Santamaría ha celebrat la tornada del públic a les tribunes «després d’uns anys difícils». En aquest sentit, ha indicat que «hem hagut de treballar per ampliar l’aforament de les instal·lacions». Per això, el director del circuit ha volgut «animar a totes les persones que assisteixin a què ens ajudin, que facin ús del transport públic i que entre tots fem d’aquest Gran Premi una edició històrica».