L’Escola d’Organització Industrial (EOI) i Cisco Espanya han signat dos convenis per oferir 300 places en cursos gratuïts de formació digital a persones en situació d’atur. Així, 150 d’aquestes places van dirigides a aturats de llarga duració, i les altres 150 a menors de trenta anys sense ocupació ni formació reglada en curs. La creació d’aquestes 300 places està cofinançada pel Fons Social Europeu i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. L’EOI publicarà la convocatòria per inscriure’s als cursos al seu lloc web.
La firma de l’acord va celebrar-se al Centre d’Innovació de Cisco a Barcelona. L’acte va comptar amb la participació de Raül Blanco, secretari general d’Indústria i Pime del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; Nieves Olivera Pérez-Frade, directora General de l’Escola d’Organització Industrial (EOI); i Andreu Vilamitjana, director general de Cisco Espanya.
L’objectiu dels cursos és millorar l’ocupabilitat dels participants
Els cursos gratuïts consten d’un programa bàsic general, el qual s’ha de superar per poder accedir a les especialitzacions tècniques. Aquestes formacions tenen l’objectiu de reforçar el perfil professional dels beneficiaris mitjançant l’adquisició i actualització de competències TIC. Pel que fa a la gestió dels cursos, l’EOI farà les funcions de direcció i administració del cicle formatiu. També s’encarregarà dels cursos en línia i la tutorització dels alumnes.
Per la seva banda, Cisco aportarà els continguts de la primera fase formativa, així com de les especialitzacions tècniques. Aquests continguts es desenvoluparan mitjançant el programa Cisco Networking Academy (NetAcad). Es tracta d’una iniciativa formativa sense ànim de lucre impulsat per la companyia tecnològica.
Funcionament dels cursos gratuïts
Primerament, els alumnes de cada curs hauran de superar el programa previ de formació online NetAcad Networking Essentials, que té una durada de 70 hores lectives. Posteriorment, podran accedir a les especialitzacions, que inclouen temàtiques com la seguretat electrònica, la programació de xarxes o el suport tècnic en informàtica. Aquesta oferta, a més, promourà la inclusió de gènere, essent un 60% dels cursos gratuïts destinats a dones.
D’altra banda, els cicles formatius també inclouen un programa de tutorització previ a l’especialització. Així, els alumnes podran gaudir de 20 hores de tutoria individual per desenvolupar un avantprojecte tècnic. També els permetrà portar a terme mòduls d’accés al mercat laboral.
Tots els cursos tindran un format online i una durada aproximada d’un any. Un cop finalitzats, l’EOI expedirà un diploma de participació per cada alumne. A més, Cisco NetAcad oferirà una bossa d’ocupació amb ofertes de Cisco i els seus partners tecnològics.