Consorci de Formació Professional d'Automoció

La Comissió Europea ha triat el consorci publicoprivat català DIH4CAT com un dels hubs de la Unió Europea responsables de la transformació digital de les pimes. Així, el DIH4CAT esdevé un dels European Digital Innovation Hubs (EDIH). Aquesta iniciativa té la finalitat de contribuir que el 75% de les pimes europees hagin dut a terme processos de digitalització avançada al 2030.

Amb aquest reconeixement, la Comissió Europea destinarà 2,8 milions d’euros al projecte català. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Treball mitjançant ACCIÓ. També hi participen el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Foment del Treball, PIMEC, Eurecat, el CVC, l’ICFO, i2CAT, Leitat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Barcelona Supercomputing Center (BCS) i IESE Business School. A banda dels 2,8 MEUR de la Comissió Europea, el projecte comptarà amb suport econòmic de les administracions estatals i nacionals. Així, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Economia i Competitivitat i els socis del projecte aportaran fins a 4 milions d’euros a la iniciativa.

El DIH4CAT, doncs, impulsarà la transformació de les pimes catalanes cap a la Indústria 4.0. Concretament, facilitarà que les empreses catalanes puguin fer proves i testatges de tecnologies avançades abans d’invertir per implementar-les als seus negocis. De moment, dins l’aportació dels socis del projecte, un primer milió d’euros per part del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori permetrà que aquest estiu ja es destinin ajuts de fins a 10.000 euros a 100 empreses catalanes. Aquest finançament permetrà que puguin dur a terme proves de concepte, desenvolupament de prototips o assajos als laboratoris i infraestructures dels membres del DIH4CAT. Les tecnologies que podran testejar estaran vinculades a la Indústria 4.0. Es tractarà, per exemple, d’innovacions com la impressió 3D, la robòtica, la supercomputació quàntica, el blockchain, la intel·ligència artificial, o el big data.

El DIH4CAT treballarà perquè les empreses incorporin les tecnologies avançades de la Indústria 4.0

En paral·lel, també s’oferiran serveis de consultoria tecnològica prèvia al testatge; formació tecnològica especialitzada; connexió amb l’ecosistema d’innovació, i assessorament en la cerca de finançament. El DIH4CAT es configura com un centre de serveis en xarxa, a manera de “finestreta única”. A través seu, les empreses i les institucions públiques poden accedir a capacitat, solucions i infraestructures tecnològiques per impulsar la seva transformació digital.

A banda del finançament de la Generalitat i la Comissió Europea, el DIH4CAT també optarà a una línia de fons Next Generation vehiculada a través Fundació EOI del Ministeri d’Economia i Competitivitat. En total, comptarà amb una dotació superior als 40 milions d’euros per a tot l’Estat espanyol. En aquest cas, els ajuts a cada empresa seran d’entre 30.000 i 60.000 euros.

El DIH4CAT també posa a disposició de les empreses una eina d’autoorientació per analitzar el seu grau de maduresa digital d’una manera ràpida, senzilla i àgil. Després de fer l’autodiagnòstic a través d’aquest enllaç, les empreses poden obtenir automàticament un informe personalitzat amb l’avaluació de la maduresa digital, seguit d’un conjunt de recomanacions i propers passos per avançar en la transformació digital, i acompanyat amb la identificació dels principals recursos d’interès del DIH4CAT i dels nodes tecnològics que l’integren. Podeu visitar el seu lloc web oficial per a més informació sobre la seva oferta de serveis.