El llançament del Nissan Ariya està previst per aquest estiu
El llançament del Nissan Ariya està previst per aquest estiu | NISSAN

 

La crisi mundial d’abastiment de semiconductors podria provocar el retard del llançament del Nissan Ariya. Així, Nissan se sumaria a la resta de companyies d’automoció afectades per la manca de microxips. El Nissan Ariya, previst per finals d’estiu, serà un nou model 100% elèctric del fabricant japonès. Tanmateix, segons Asako Hoshino, vicepresident executiu de Nissan, la falta de semiconductors podria ajornar el seu llançament al Japó cap a finals d’any. A més, aquest retard implicaria que el Nissan Ariya no arribés a Europa i els Estats Units fins a principis de 2022.

El retard en el llançament de l’Ariya suposaria un fort cop estratègic per a Nissan. Aquest model serà el seu primer automòbil 100% elèctric des del Nissan Leaf, llançat el 2010. A més, el Nissan Ariya comptarà amb noves tecnologies i prestacions. Per exemple, la funcionalitat ProPilot 2.0, que incorporarà la conducció autònoma, estacionament automàtic i control de veu mitjançant Alexa d’Amazon.

L’estratègia global de Nissan, greument afectada per la Covid-19 i la crisi dels semiconductors

La falta d’abastiment de semiconductors s’ha sumat a la Covid-19 com a causants d’una greu crisi de producció al sector de l’automoció. En el cas de Nissan, tenia previst treure al mercat dotze nous models en els pròxims divuit mesos. Aquesta previsió, però, de ben segur es veurà afectada per aquestes dues circumstàncies.

L’actual manca de microxips està resultant ser un cop molt dur per a l’automoció, ja que els vehicles són cada cop més tecnològics i tenen una gran dependència d’aquests components. Segons fonts de la companyia, l’escassetat de semiconductors afectarà la producció de mig milió d’automòbils de Nissan només a l’actual any fiscal. Per això, el fabricant s’està centrant actualment en la producció dels seus models més populars. Amb aquesta estratègia, espera recuperar gairebé la meitat de la producció perduda en la segona meitat de l’any.