asdasd
La tercera sessió de la Comissió per la reindustrialització de Nissan Barcelona va celebrar-se ahir manera online | NISSAN

 

La Comissió de treball per la reindustrialització de Nissan a Barcelona ha confirmat la recepció de diversos projectes per oferir alternatives de futur a les fàbriques. Aquests projectes engloben tres futurs escenaris d’actuació per les plantes: producció de bateries, fabricació de vehicles elèctrics o la creció d’un hub d’electromobilitat. Així ha quedat constatat a la tercera reunió de la Comissió, integrada per la direcció de Nissan, la Representació dels Treballadors i les administracions públiques.

L’objectiu de la Comissió de treball per la reindustrialització de Nissan a Barcelona és la cerca d’alternatives per mantenir els llocs de treball i teixit industrial a la zona. Aquesta tercera reunió també s’han establert el 10 de desembre com a data límit per contractar una empresa externa que assessori el procés de reindustrialització.

Els tres escenaris més probables per la reindustrialització de Nissan Barcelona

En aquesta tercera reunió, celebrada ahir de manera online, s’han mostrat els tres principals escenaris de reindustrialització per les fàbriques de Nissan a Barcelona. El primer d’ells és el de transformar les plantes per produir-hi bateries. L’objectiu d’aquesta opció seria abastir d’aquest material els fabricants europeus d’automoció. El segon escenari seria el d’adaptar les fàbriques per l’ensamblatge de vehicles elèctrics. Finalment, la tercera possibilitat passaria per crear-hi un hub d’electromobilitat, integrat per diverses empreses del sector.

Així ho han explicat el Departament d’Empresa de la Generalitat i el Ministeri d’Indústria del Govern de l’estat Espanyol. Ambdues administraicons treballen juntes per identificar potencials alternatives addicionals que encaixin amb les característiques de les plantes. Per la seva part, els sindicats SIGEN-USOC, CC.OO. UGT i CGT, que també formen part de la Comissió per la reindustrialització de Nissan, han reiterat el seu compromís per maximitzar l’ocupació i mantenir el teixit industrial.

El 10 de desembre, límit per contractar una empresa d’assessorament externa

Durant la tercera sessió, la Comissió també ha comunicat que el dijous 10 de desembre serà la data límit per contractar una empresa externa que assessori en el procés de reindustrialització. Aixó ho ha expressat Raül Blanco, secretari general d’Indústria del Govern de l’Estat. Segons ha explicat Blanco, l’objectiu d’aquesta mesura és poder resoldre la licitació abans que finalitzi l’any. La contractació d’una empresa externa d’assessorament va ser el punt principal de la segona sessió, celebrada el 12 de novembre. En la primera reunió, a l’octubre, es va aprovar un calendari de reunions mensuals fins el març de 2021. També es va decidir prioritzar projectes industrials que maximitzin l’ocupació de qualitat dels centres industrials afectats per la marxa de Nissan. La propera reunió de la Comissió de treball per la reindustrialització de Nissan a Barcelona tindrà lloc el 14 de gener.

A banda de Raül Blanco, en la tercera sessió han participat la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya. Representant el Govern de l’estat Espanyol hi ha assistit Carles Prieto, delegat del mateix a Catalunya. També n’han format part el responsable d’Operaciones Industrials de Nissan en Espanya, Frank Torres; i representants de SIGEN-USOC, CC.OO. UGT i CGT, els quatre sindicats que integren els Comités d’Empresa de les fàbriques de Nissan a la  Zona Franca, Montacada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.