Consorci de Formació Professional d'Automoció

Demà se celebra la primera edició del Clusters Day

Demà tindrà lloc la 1a Edició del Clusters Day: La revolució de les empreses amb propòsit. Es tracta d’una jornada per donar a conèixer els avantatges dels clústers empresarials. Així, al Clusters Day 2021 es donarà a conèixer estratègies de valor compartit; s’explicarà la importància del model B Corp; i s’exploraran casos d’èxit de clústers empresarials internacionals.

El Clusters Day començarà demà a partir de les 9.30 hores i es podrà seguir de manera virtual. Qualsevol persona interessada pot inscriure’s mitjançant el següent formulari. Aquest esdeveniment està organitzat per ACCIÓ, Agència per la Competitivitat de l’Empresa. Gràcies al seu programa Catalunya Clústers, ACCIÓ és pionera mundial en la integració de valor compartit entre les empreses d’un clúster. D’aquesta manera, ACCIÓ contribueix a desenvolupar estratègies pel creixement econòmic, social i mediambiental del teixit empresarial català.

El CIAC serà el principal representant de l’automoció catalana

El Clusters Day comptarà amb la participació de les principals associacions empresarials de Catalunya. El país compta amb un gran nombre de clústers, pertanyents a múltiples sectors. L’alimentació, els esports, els productes de bellesa… I, per descomptat, l’automoció. En aquest sentit, la indústria automobilística comptarà amb la representació del CIAC, Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya.

Actualment, el CIAC està integrat per més de 190 empreses vinculades a l’automoció catalana i la seva cadena de valor. El seu objectiu és impulsar la competitivitat del sector. Per això, el clúster dissenya i executa plans estratègics empresarials que garanteixen del desenvolupament de la indústria a curt, mitjà i llarg termini.

Programa del Clusters Day 2021

Per començar l’acte, a les 9.30, Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat, farà la benvinguda institucional. A continuació, Joan Martí, director de la Unitat d’estratègia empresarial d’ACCIÓ, portarà a terme la ponència El valor compartit a l’estratègia clúster de Catalunya. Al cap de 25 minuts, està programada la taula rodona Experiències empresarials en valor compartit. En aquest diàleg participaran representants de diversos clústers empresarials: Clúster Moda, Clúster Packaging, Clúster de l’Aigua i Kid’s Cluster. A més, estarà moderat per Raimon Puigjaner, president de B Lab Spain.

Després de la taula rodona, i d’una pausa de cafè de 5 minuts, la jornada es reprendrà a les 10.40 h amb la xerrada La visió de la Comissió Europea, de la directora de Treball en Xarxa i Governança de la Comissió Europea, Ulla Engelmann. Més tard, Nicholas Allen, director de Traçabilitat de Patagonia, protagonitzarà un col·loqui sobre empreses sostenibles. Finalment, Jay Cohen, cofundador de B Corp, parlarà de la certificació B Corps, que reconeix aquelles companyies amb els més alts estàndards de responsabilitat social, mediambiental i transparència. Un cop acabada la seva intervenció, es procedirà a finalitzar l’acte.

Si vols més informació, pots consultar el calendari complet del Clústers Day al lloc web d’ACCIÓ.